• Πολιτική

    Κοινή δήλωση των 8 Τούρκων: Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα

    Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί


    Μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τη μη έκδοση των 2 τελευταίων από τους 8 Τούρκους που εκζητά η γείτονα χώρα για συμμετοχή στη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιούλη, οι 8 προχώρησαν σε κοινή δήλωση τους. Μεταξύ άλλων εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την απόφαση και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

    «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράσταση τους».

    Υπενθυμίζουμε ότι δύο διαφορετικά συμβούλια έχουν αποφασίσει τη μη έκδοση των 5 από τους 8 εκζητουμένων. Αντίθετα, άλλο συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση των υπολοίπων 3.

    Χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών (μετά την έφεση κατά της απόφασης μη έκδοσης των πρώτων 3) άσκησε έφεση και για τη μία από τις 4 κατηγορίες που αποφασίστηκε η μη έκδοση των 3 Τούρκων που αποφασίστηκε η έκδοσή τους.

    Την τελική απόφαση θα πάρει ο Άρειος Πάγος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υποχωρεί ο Κουρουμπλής – Καλεί σε διάλογο τους ναυτικούς, κανένα ζήτημα φορολογίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταναστευτικό: Νέα διορία για την Ελλάδα από Κομισιόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Θ. Σκυλακάκης γράφει το πιο σκληρό του άρθρο: Μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους



    ΣΧΟΛΙΑ