• Top Stories

    Καιρός: Σοκάρουν οι προβλέψεις για το τριήμερο των Φώτων – Μέχρι τους -20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

    xionia


    Για σοβαρό ενδεχόμενο να σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ που θα φτάσουν μέχρι και το -20 το τριήμερο των Φώτων κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι. Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Πέμπτη με τις πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (από την Παρασκευή και μετά) να σημειώνουν θερμοκρασίες της τάξεως των -8 ή -10 °C, ενώ την ίδια ώρα στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -18 με -20 °C.

    Το νέο πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να “χτυπήσει” τη χώρα από την Πέμπτη, με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες που θα πλήξουν για μία ακόμα φορά και ολόκληρη την Αττική.

    Για τη σημαντική αυτή επιδείνωση του καιρού ευθύνεται το βαρομετρικό χαμηλό «Αριάδνη», που θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα κυρίως την Πέμπτη 05/01 και Παρασκευή 06/01. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, την Πέμπτη η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

    Την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων, καθώς η «Αριάδνη» θα κινείται ανατολικά, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

    Όσον αφορά την ημέρα των Θεοφανίων, τα χιόνια αναμένεται να φθάσουν μέχρι και τις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ σταδιακά θα υποχωρούν από το Σάββατο. Χιόνια θα υπάρχουν ωστόσο στην ανατολική Στερεά, στο κέντρο της Αθήνας ή και σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα νησιά του Αιγαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Τοπικές βροχές και συννεφιά – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Σάλλας: Οι επόμενες 30 κρίσιμες ημέρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε 57 ημέρες τελειώνει ο χρόνος για τον Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ