• Ελλάδα

    Καμίνης Vs Τόσκας: Πόλεμος και παραιτήσεις

    • NewsRoom
    Καμίνης

    Γ. Καμίνης – Ν. Τόσκας


    Τα καμένα τρόλεϊ στην Πατησίων στάθηκαν η αφορμή για να ζητήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

    «Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί γιατί όσα συμβαίνουν δεν αφορά την επιχειρησιακή ικανότητα της αστυνομίας αλλά την πολιτική βούληση. Πόσα τρόλει, κάδοι και περίπτερα πρέπει να καούν στην Πατησίων προκειμένου κάποιος υπουργός να σκεφτεί ότι πρέπει να παραιτηθεί;» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινωθεί και τα προβλήματα με τα ναρκωτικά, αλλά και τα κρούσματα τυφλής πολιτικής βίας.

    «Κατα την δική μου εκτίμηση επειδή η αστυνομία παραμένει η ίδια, αυτό οφείλεται σε πολιτικούς λόγους», επεσήμανε επιρίπτωντας ευθύνες στον κ. Τόσκα και την κυβέρνηση.

    Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο οποίος ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και αφού άφησε αιχμές για το αν είναι θεσμικό σωστό ο δήμαρχος Αθηναίων να ζητάει την παραίτησή του διερωτήθηκε «Τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα γιατί δεν είχε ζητήσει ούτε μία φορά ο κ. Καμίνης παραίτηση υπουργού; Τις προηγούμενες ημέρες που έγιναν τεράστιες συλλήψεις κυκλωμάτων ναρκωτικών γιατί δεν είπε μία κουβέντα; Γιατί δεν φρόντισε να γίνει το κτίριο για τους ναρκομανείς που είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο; Εγω δεν έκανα καμία παρέμβαση για να παραιτηθεί ο κ. Δήμαρχος για τα παράπονα των πολιτών της πόλης αλλά βλέπω ότι με περισσή εμπάθεια έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία συκοφάντησης που δεν την καταλαβαίνω».

    Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε «κολπάκια» την άποψη του δημάρχου Αθηναίων για «καλή αστυνομία και κακό υπουργό» τονίζοντας ότι «Η αστυνομία ενεργεί κάτω από τις οδηγίες του υπουργού και συγκεκριμένα εγώ είμαι κοντά στα επιχειρησιακά βήματα και αυτό έχει φανεί». Κατέληξε δε ότι «ο κ. Καμίνης ίσως έχει άλλες πολιτικές φιλοδοξίες, δεν με ενδιαφέρουν. Από συνήγορος του πολίτη έχει γίνει συνήγορος άλλων αντιλήψεων, δεν τον αναγνωρίζω».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη – Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές της τελευταίας στιγμής – Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 130.000 αιτήσεις – Τι πρέπει να προσέξετε



    ΣΧΟΛΙΑ