• Top Stories

    Ερντογάν και Πούτιν έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους

    Ερντογάν Πούτιν

    Βλάντιμιρ Πούτιν (αριστερά), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά)


    Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και για το θέμα της Συρίας, παρά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε σχετικά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της πρώτης σύραγγας για αυτοκίνητα που θα περνάει κάτω από τα στενά του Βοσπόρου ότι «Μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο Πούτιν την ίδια άποψη, σύμφωνα με την οποία η συνεργασία μας με τη Ρωσία σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα για τη Συρία, δεν πρέπει να εμποδιστεί από αυτή την επίθεση» και συνέχισε λέγοντας πως «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση οι σχέσεις μας με τη Ρωσία να υποβαθμιστούν».

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, έπεσε νεκρός το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου από τα πυρά ενός Τούρκου αστυνομικού, ο οποίος είπε ότι έκανε αυτή την πράξη για να εκδικηθεί για το Χαλέπι, που ετοιμάζεται να πέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του συριακού καθεστώτος με την υποστήριξη της Μόσχας.

    Ο Ερντογάν τόνισε ότι «Οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι νομικοί θεσμοί μας θα φέρουν στο φως την αλήθεια εξετάζοντας το γεγονός από όλες του τις πλευρές», ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τη δολοφονία «πρόκληση κατά των τουρκο-ρωσικών σχέσεων».

    Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν συστήσει από κοινού μια επιτροπή που θα ερευνήσει τη δολοφονία του διπλωμάτη, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως «το να πυροβολείς πισώπλατα, είναι σημάδι των προδοτών και των δειλών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από τον Α’ Παγκόσμιο η χειροβομβίδα στο Γαλάτσι-Θα την παραλάβει ο στρατός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλενα Ακρίτα: Δάκρυα και οργή για τον ΔΟΛ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ! Αυξάνονται και οι λογαριασμοί σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ από το νέο έτος



    ΣΧΟΛΙΑ