• Πολιτική

    Δεν σταματούν να προκαλούν: Αλβανοί λεηλατούν τη Βόρεια Ήπειρο – Γκρεμίζουν σταυρούς από μοναστήρια

    Panagia skoutara Boreia Hpeiros


    Κλιμακώνουν τις προκλήσεις ενάντια στον ελληνικό πληθυσμό των χωριών στη Βόρεια Ήπειρος οι Αλβανοί εθνικιστές, με την ανοχή της κυβέρνησης του Έντι Ράμα. Αυτή τη φορά προχώρησαν στην βεβήλωση χριστιανικών μνημείων, γκρεμίζοντας σταυρούς που ήταν τοποθετημένοι εκεί.

    Οι φανατικοί ισλαμιστές των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας, κατέστρεψαν τον σταυρό από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία έξω από τη Δερβιτσάνη, αλλά και τον μεγάλο σταυρό που υπήρχε η ιστορική μονή της Παναγίας στο Ύψωμα Σκουταρά, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τη Χειμάρρα, και γκρέμισαν τον μεγάλο μεταλλικό σταυρό που είχε τοποθετηθεί εκεί, στην μνήμη των Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40.

    Οι νέες «εμπρηστικές» ενέργειες έρχονται λίγες μέρες μετά την βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας από σπίτι Βορειοηπειρώτη, την οποία μάλιστα παρουσίασαν ως «λάφυρο», την ένταση που προκάλεσαν οι κινήσεις των τοπικών Αρχών εναντίον της ελληνικής μειονότητας της περιοχής, με το γκρέμισμα σπιτιών και ναών, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα όλο το προηγούμενο διάστημα.

    Η πολιτική κίνηση των Ελλήνων της Αλβανίας «Ομόνοια» θεωρεί ότι οι φανατικοί εθνικιστές των Τιράνων δρουν ανεξέλεγκτα, κάτω από τη μύτη των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, και καταγγέλλει ως ηθικούς αυτουργούς τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του.

    «Η ένοχη σιωπή της (αλβανικής) κυβέρνησης να καταδικάσει την ενέργεια αυτή και η απραξία των αρμοδίων υπηρεσιών φαίνεται ενθαρρύνει τους γνωστούς ακραίους εθνικιστικής και ισλαμικής απόχρωσης να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή», αναφέρει η πολιτική κίνηση των Ελλήνων της Αλβανίας «Ομόνοια».

    Οι Βορειοηπειρώτες φοβούνται κλιμάκωση των προκλήσεων, κι έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερντογάν – Έντι Ράμα: Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ή θεωρίες συνωμοσίας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον «σουλτάνο» Ερντογάν: Καλεί Νατοϊκούς στην Τουρκία και τους φυλακίζει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαζέψτε τον: «Η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα σε ολόκληρη την Κύπρο»



    ΣΧΟΛΙΑ