• Top Stories

    Απίστευτο! Δείτε τι θα συμβεί στη Βρετανία εάν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

    Βασίλισσα Ελισάβετ

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Το βαρύ κρυολόγημα που αντιμετωπίζει από την Παραμονή των Χριστουγέννων στάθηκε αφορμή για τη βασίλισσα Ελισάβετ να χάσει και την Πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του Σάντριγκχαμ στο Νόρφολκ της Αγγλίας, όπου και βρίσκεται η εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας.

    Γεγονός που πυροδότησε ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας, καθώς η ηλικία της – είναι 90 ετών – δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμμαχο. Οι Βρετανοί έχουν ανησυχήσει πολύ, καθώς σε περίπτωση που η Ελισάβετ δεν καταφέρει να αναρρώσει και συμβούν τα χειρότερα και φύγει από τη ζωή, τότε θα ζήσουν κάτι ουσιαστικά πρωτόγνωρο.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο βρετανικό θρόνο εδώ και 63 ολόκληρα χρόνια – καθώς στέφθηκε το Ιούνιο του 1953, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεώργιου 6ου – και έχει δει 13 πρωθυπουργούς να έρχονται και να παρέρχονται. Ωστόσο, οι περισσότεροι Βρετανοί δεν έχουν γνωρίσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς την παρουσία της και σίγουρα ο χαμός της θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα.

    Τι θα συμβεί όμως στην πράξη όταν η βασίλισσα πεθάνει; Το Business Insider έχει την απάντηση, καθώς και μερικές υποθέσεις σχετικά με το τι θα γίνει, αφού έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

    Union Jack half mast

    Σύμφωνα με το Business Insider, για τουλάχιστον 12 μέρες από τον θάνατό της, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε καταστολή. Κατά πάσα πιθανότητα, η χώρα αναμένεται να χάσει μερικά δισ. λίρες λόγω του χάους ενώ το χρηματιστήριο και όλες οι τράπεζες θα κλείσουν. Η ημέρα της κηδείας της, κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί ως επίσημη αργία.

    Τόσο η κηδεία, όσο η στέψη του διαδόχου που θα ακολουθήσει, θα κοστίσουν από 1,2 δισ. έως 6 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια θα ακυρώσουν τις εκπομπές και τα shows τους ως ένδειξη πένθους.

    Σημειώνεται ότι όταν έφυγε από την ζωή η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1997 και η βασιλομήτωρ Ελισάβετ το 2002, το πένθος και ο θρήνος του βρετανικού λαού ήταν μεγάλο.

    Ο θάνατος της βασίλισσας όμως αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σταύρος Ψυχάρης: Τα «μαύρα» Χριστούγεννα του πάλαι ποτέ ισχυρού ανδρός του ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τραμπ θέλει το καζίνο Λουτρακίου αλλά το εμπόδιο λέγεται… Μπάνον

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισλανδία: Δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΕ εξετάζουν και πάλι τα κόμματα



    ΣΧΟΛΙΑ