• Top Stories

    Ανακοινώσεις ΥΠΕΞ, Δ. Αβραμόπουλου και Ποτάμι για τη δολοφονία του πρεσβευτή Καρλόφ

    δημητρης αβραμοπουλος

    Δημήτρης Αβραμόπουλος


    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολίασε σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, ότι «Δεν είναι καλά σημάδια αυτά».

    Ο Δ. Αβραμόπουλος, πληροφορήθηκε τη δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για το προσφυγικό, σχολιάζοντας ότι η «Ελλάδα είναι και θα παραμείνει όαση ασφάλειας».

    «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Αβραμόπουλος.

    Το υπουργείο Εξωτερικών ακόμη ανακοίνωσε την «απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την ειδεχθή δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία» στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

    Επιπλέον, το Ποτάμι χαρακτήρισε «τραγική εξέλιξη» τη δολοφονία Καρλόφ, ο οποίος «έπεσε θύμα για ό,τι συμβαίνει στη Συρία».

    Σε ανακοίνωσή του το κόμμα ανέφερε ότι «Το Ποτάμι βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να καταδικάσει άλλη μια φορά τις πράξεις μίσους που τίποτα άλλο δεν κατορθώνουν από το να διαιωνίζουν και να κλιμακώνουν την εχθρότητα που έχουν προκαλέσει οι εκατόμβες θυμάτων στη σπαραζόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το Ποτάμι καλεί τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και πρωτίστως τη δική μας κυβέρνηση – να επισπεύσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διεξόδου από την κρίση και το οριστικό κλείσιμο του προβλήματος που με τη διαιώνισή του έχει προκαλέσει αλυσιδωτά δεινά και απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολλές χώρες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μερτ Αλτιντάς: Ο 22χρονος αστυνομικός που δολοφόνησε το Ρώσο πρέσβη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη – Νεκρός ο δράστης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τίτλοι τέλους για ΔΟΛ; Ξεκινούν 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι



    ΣΧΟΛΙΑ