• Ελλάδα

    Σοκ! Αυξήσεις σε λογαριασμούς σταθερής και ίντερνετ από το 2017

    • NewsRoom
    χαρατσι


    Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν από το νέο έτος όσοι έχουν συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ. Από τον Ιανουάριο θα ισχύσει το τέλος 5% στις συγκεκριμένες παροχές, η επιβολή του οποίου θεσπίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

    Σύμφωνα με όσα προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που εκδόθηκε πρόσφατα το ποσοστό του τέλους ορίζεται σε 5% επί του μηνιαίου λογαριασμού που θα εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 και σε αυτό θα επιβάλλεται και ΦΠΑ 24%. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση θα ανέλθει στο 6,2% για τους καταναλωτές.

    Το τέλος  επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης τηλεφωνίας, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.

    Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας εισπράττουν από τους συνδρομητές το τέλος  και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού από τον καταναλωτή.



    ΣΧΟΛΙΑ