• Πολιτική

    Πόλεμος Σκουλάκη – Πολάκη: «Λες ψέματα» – «Δεν λέω ποτέ μου ψέματα»


    Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του τ. δημάρχου Χανίων και τ. αναπληρωτή υπουργού Υγείας,  Μανώλη Σκουλάκη και του νυν αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Μήλον της Έριδος το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων, όπου στεγάζονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες εγκαινιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

    Κατά την τελετή των εγκαινίων, στα οποία παρευρέθη και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε, ότι για να γίνει το Κέντρο Υγείας ο τ. δήμαρχος παρενέβη, προκειμένου να δοθούν χρήματα από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Υγείας, τα οποία αφορούσαν άλλες δομές υγείας στο νομό (Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά, ανακαίνιση εξωτερικών ιατρείων νοσοκομείου Χανίων). Οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση του τ. δημάρχου και ακολούθησε έντονος διάλογος:

    -Μ. Σ. «Ψέματα…»

    -Π.Π. «Εγώ δεν λέω ποτέ μου ψέματα»

    -Μ.Σ. «Μόνο ψέματα λες… θα σας απαντήσω τη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, με ντοκουμέντα»

    «Ο κ. Πολάκης πήρε για δεύτερη φορά το λόγο και είπε απίστευτα πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γι’ αυτό το λόγο παρενέβην λέγοντάς του ότι όλα όσα λέει είναι ψεύδη και δεσμεύτηκα ότι θα ανταπαντήσω με ντοκουμέντα τη Δευτέρα σε ειδική συνέντευξη τύπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου.

    Όπως ο ίδιος ανέφερε παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα, όταν ανέλαβε την δημοτική αρχή Χανίων, γνώριζε πως από το 2009 υπήρχε πρόσκληση της Περιφέρειας για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων για χρηματοδότηση υλικοτεχνικών υποδομών στην πρωτοβάθμια υγεία, ενώ το 2010 υπήρξε αντίστοιχη πρόσκληση για την δευτεροβάθμια υγεία (νοσοκομεία κλπ).

    Έτσι, καθώς υπήρξε δέσμευση από την δημοτική παράταξη πως θα κατεδαφιστεί το κτίριο του παλιού νοσοκομείου Χανίων και θα ανεγερθεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αρχής γενομένης από απόφαση του Υπ. Υγείας για σύσταση του Κέντρου Υγείας και στην συνέχεια την έγκριση σκοπιμότητας του έργου.

    Επιπλέον, και μετά από πολλές προσπάθειες, εκδόθηκε απόφαση τροποποίησης του πολεοδομικού στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, χωρίς την οποία δεν μπορούσε να γίνει το έργο.

    Ακολούθησε, στις 7/8/2012 η υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Κρήτης για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων και στις 2/10/2012 η έγκριση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα με προϋπολογισμό σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ.

    Επιπλέον, ο κ. Σκουλάκης αποκάλυψε πως ένα μήνα προ των εγκαινίων είχε αποστείλει απόρρητη – επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, προτείνοντάς του να γίνει μία σύσκεψη πριν τα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, καθώς υπήρχε η ανησυχία πως εάν δεν τηρηθούν οι όροι ένταξης του Κέντρου Υγείας στο ΠΕΠ Κρήτης, που προβλέπουν και συγκεκριμένες προσλήψεις, θα μπορούσαν να υπάρξουν δυσάρεστες περιπέτειες.

    Τέλος, κάλεσε την Περιφέρεια, την διοίκηση του νοσοκομείου και τον δήμαρχο Πλατανιά να πάρουν θέση για τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης, στον οποίο μάλιστα απηύθυνε και προσωπικό μήνυμα με μαντινάδες: «Του θυμίζω τι είπαμε στην πρώτη μας συνάντηση, αυτός ως υπουργός Υγείας και εγώ ως αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου.  “Παύλο, εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις. Γι’ αυτό να θυμάσαι το Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις””.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Φρουζής: Τι δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Ελλάς για την ανάμιξη του ονόματός του στη δικογραφία

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Τούρκοι και «Μακεδόνες» είμαστε αδέλφια! Η Ελλάδα είναι λάθος»

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣτΕ προς κυβέρνηση: Εφαρμόστε τις δικαστικές αποφάσεις για την επιστροφή των «κομμένων» χρημάτων στους ενστόλους



    ΣΧΟΛΙΑ