ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θέση στο Σκοπιανό ζήτημα, στο πλευρό των εθνικιστών της πΓΔΜ, αποφάσισε να πάρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες, ο Ερντογάν δήλωσε πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας”, επειδή η Ελλάδα είναι λάθος».
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ της ραδιοτηλεόρασης «ΜΡΤ», ο Ερντογάν δήλωσε πως «Τούρκοι και “Μακεδόνες” είναι αδέλφια» και πως «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την “Μακεδονία”».
Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως χαρακτήρισε ως «άδικες» τις ελληνικές ενστάσεις για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της “Μακεδονίας” και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα.
«Για εμάς Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους και θα είμαστε πάντα μαζί τους» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκοπιανοί Εθνικιστές μαζεύουν υπογραφές κατά της αλλαγής ονομασίας των Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: πΓΔΜ: Το 61% των Σκοπιανών δέχονται να αλλάξει το όνομα για να μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς η φρενίτιδα του Roblox μετατρέπει εφήβους σε εκατομμυριούχους
- Βουλή: Ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τον σιδηρόδρομο
- Ρωσία: Ο Λαβρόφ έφτασε στη Βόρεια Κορέα για επίσημη επίσκεψη
- Ερντογάν για αφοπλισμό ΡΚΚ: Το σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα να αποτελέσει την απαρχή για θετικές εξελίξεις
