• Πολιτική

    Πόλεμος ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας


    Μετά τα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό ξέσπασε ένας άνευ προηγουμένου πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Της επίθεσης προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο.»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για κοινωνικούς λαχανόκηπους στο Ελληνικό, λες και οι πολίτες έχουν ξεχάσει, έφθασε σήμερα να καταγγέλλει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου!» σχολιάζει η ΝΔ απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα σημερινά εγκαίνια παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Έκανε πράξη τις υποσχέσεις της

    «Η κυβέρνηση έκανε πράξη τις υποσχέσεις της. Με μέθοδο και αποφασιστικότητα αντιμετώπισε όλα τα εμπόδια ώστε να ξεκινήσει στο Ελληνικό, η μεγαλύτερη πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, προς όφελος όλων των πολιτών» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για κοινωνικούς λαχανόκηπους στο Ελληνικό, λες και οι πολίτες έχουν ξεχάσει, έφθασε σήμερα να καταγγέλλει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου! Η κυβέρνηση έκανε πράξη τις υποσχέσεις της. Με μέθοδο και αποφασιστικότητα αντιμετώπισε όλα τα εμπόδια ώστε να ξεκινήσει στο Ελληνικό, η μεγαλύτερη πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, προς όφελος όλων των πολιτών».

    «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο»

    Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για δεύτερη φιέστα μετά από εκείνη του 2021 τονίζοντας ότι η επένδυση έχει βαλτώσει με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο.

    »Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια – για δεύτερη φορά – της επένδυσης που ΘΑ ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. »Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη υλοποίηση του.

    Αφήνει το στίγμα της

    »Σήμερα εμφανίζεται δεύτερη φορά μετά την φιέστα του 2021 στα εγκαίνια μιας επένδυσης που όχι μόνο έχει βαλτώσει και με δική του ευθύνη, αλλά έχει πάρει εντελώς διαφορετική τροπή από τον αρχικό σχεδιασμό.

    »Αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων. »Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της. Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας».

    Διαβάστε επίσης

    Έβρος: Η επιστολή Θεοδωρικάκου προς Γιόχανσον για τους γυμνούς μετανάστες

    Δένδιας για τα 48 χρόνια της ΟΝΝΕΔ: «H συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική είναι απαραίτητη»

    Στα σκαριά συμφωνία της Kraus-Maffei-Wegman με την ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου



    ΣΧΟΛΙΑ