• Πολιτική

    Έβρος: Η επιστολή Θεοδωρικάκου προς Γιόχανσον για τους γυμνούς μετανάστες

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος


    Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε επιστολή στην Επίτροπο Γιόχανσον για τους γυμνούς μετανάστες. Την επιλογή της διεθνοποίησης της τουρκικής προκλητικότητας έχει επιλέξει η Ελλάδα, μετά τα τελευταία γεγονότα και τα συνεχιζόμενα επεισόδια σε Έβρο και Αιγαίο.

    Στην κατεύθυνση αυτή, κινήθηκε και η επικοινωνία που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, καθώς και τους 27 ομολόγους του στην ΕΕ.

    Έντονη ανησυχία για την κλιμακούμενη τουρκική συμπεριφορά

    Μέσω επιστολής, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώνει για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου στον Έβρο, όταν εντοπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία γυμνοί 92 παράτυποι μετανάστες, στις όχθες του ποταμού.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει αναφορά στις συγκλονιστικές καταθέσεις των μεταναστών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας, σωματικών βλαβών και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και στην επιχείρηση διάσωσης από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Frontex.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη και συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική συμπεριφορά, επισημαίνοντας πως το τελευταίο απάνθρωπο περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τους μετανάστες, να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, καθώς και τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και των ευρωπαϊκών αξιών.

    Δείτε την επιστολή Θεοδωρικάκου

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας για τα 48 χρόνια της ΟΝΝΕΔ: «H συμμετοχή της νέας γενιάς στην πολιτική είναι απαραίτητη»

    Στα σκαριά συμφωνία της Kraus-Maffei-Wegman με την ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου

    Μπορέλ: «Είμαι πολύ καλά», απαντά διασκεδάζοντας για τις διαμάχες που προκάλεσε



    ΣΧΟΛΙΑ