• Πολιτική

    Πολάκης: Σε θάλαμο και όχι σε ΜΕΘ η η 78χρονη εγκαυματίας που κατέληξε σήμερα

    • NewsRoom
    πολακης

    Παύλος Πολάκης


    Στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου ότι το 93ο θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι – η 78χρονη εγκαυματίας που κατέληξε σήμερα -νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο και όχι στην Εντατική, απάντησε το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία.

    Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο ότι η γυναίκα κατέληξε στη ΜΕΘ του Σισμανογλείου, με νέα ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ορθή επανάληψη» αναφέρεται ότι «Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο».

    Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έχει ως εξής: 

    «Σήμερα, Πέμπτη, 9/8/2018, κατέληξε γυναίκα εγκαυματίας, 78 ετών με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο. Αυτή τη στιγμή, 34 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Στις ΜΕΘ, μετά την επιτυχή αποσωλήνωση ασθενούς, οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ και «Θρίασιο» είναι πλέον 6. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση».

    simeiwma

    «Το Υπουργείο κρύβει στοιχεία»

    Για «κρυφτούλι με τους νοσηλευόμενους εγκαυματίες στις ΜΕΘ, για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής, τον αριθμό των νεκρών και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ» κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (08/8), με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημείωνε πως «πλην των νεκρών, δεκάδες σοβαρά εγκαυματίες διακομίσθηκαν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία της Αττικής και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής πριν συνεδριάσει το συντονιστικό της κυβέρνησης. Κρύφτηκαν, εξαφανίστηκαν τα βιβλία καταγραφής συμβάντων εκείνη τη νύκτα από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας που υποδέχθηκαν τους εγκαυματίες. Γιατί;».

    «Πώς θα μάθουμε αν ακόμη και σήμερα εγκαυματίες που χρήζουν νοσηλεία είναι σε ΜΕΘ, όταν το υπουργείο Υγείας δεν δίνει επίσημα στοιχεία και τα κρύβει;». «Επικοινωνιακοί χωρισμοί για να κρύψουν το μέγεθος της καταστροφής τον αριθμό των νεκρών και την έλλειψη κλινών ΜΕΘ», κατέληγε η ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πολάκης κατά προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: «Και μόνο που σε τρολάρω σου δίνω αξία, συνδικαλιστή της πλάκας»!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΕΔΗΝ: 14 και όχι 6 οι εγκαυματίες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ – Το υπ. Υγείας κρύβει στοιχεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Συνωμοσία» βλέπει ο Πολάκης πίσω από την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ



    ΣΧΟΛΙΑ