• Top Stories

    Επιστολή Πολάκη στον Στουρνάρα να παρευρεθεί στο επόμενο ΔΣ της ΤτΕ

    • NewsRoom
    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Επιστολή με την οποία ζητεί να παρευρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος έστειλε χθες προς την ΤτΕ -με κοινοποίηση στον Γιάννη Στουρνάρα– ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

    «[…] δηλώνω ότι αιτούμαι να παρευρεθώ στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να σας ενημερώσω για συγκεκριμένα δάνεια, τα οποία δεν πληρούν τις κατά τον νόμο και τους κανονισμούς λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης, γνώση την οποία είμαι βέβαιος ότι θέλετε να αποκτήσετε» αναφέρεται στην επιστολή με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου, την ίδια ημέρα δηλαδή που ο κεντρικός τραπεζίτης «έκαψε» με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα τον αναπληρωτή υπουργό, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πολάκης του δήλωσε ότι κατέγραφε τη συνομιλία τους, χωρίς εκείνος να συναινέσει.

    Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να επικαλέστηκε τα εξής  περιστατικά για να καταδείξει ότι ο κ. Πολάκης διέπραξε τα κακουργήματα της παράνομης καταγραφής και της χρήσης της τηλεφωνικής τους συνομιλίας.

    • Ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.
    • Ο κ.Πολάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
    • Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.
    • Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.
    • Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.
    • Η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

    Η υπόθεση ξεκίνησε από την αποκάλυψη περί χορήγησης δανείου στον Παύλο Πολάκη ύψους 100.000 από την Atica Bank. Η αποκάλυψη προκάλεσε εκτός από σάλο και την παρέμβαση της ΤτΕ που ζήτησε εξηγήσεις από την Attica Bank για την χορήγηση του δανείου.

    Κατόπιν, ο Παύλος Πολάκης τηλεφώνησε στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντάς του ότι δίνει τρεις ημέρες διορία για να ελέγξει η ΤτΕ κι άλλα δάνεια, διαφορετικά θα πήγαινε ο ίδιος στην ΤτΕ.

    «Θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω, αν δεν διατάξετε τον έλεγχο (σ.σ. για άλλα δάνεια)» είχε πει, ενώ σε ανάρτησή του στο Facebook είχε κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένη την απειλή του γράφοντας ότι «θα περιμένω 3 μερες να ελέγξετε ΚΑΙ τα δάνεια που σας ειπα στο τηλεφωνο….Μετα ,αν δεν ,….θαρθω απο κει να κουβεντιάσουμε απο κοντα….».

    Σήμερα, σε πιο θεσμικό ύφος, ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε στο Facebook την επιστολή που απέστειλε στην ΤτΕ ζητώντας να παρευρεθεί στο επόμενο ΔΣ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Ο Στουρνάρας, μετά τον Πολάκη, στοχοποιεί εμένα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Ο Πολάκης μου είπε ότι κατέγραφε τη συνομιλία μας και δεν συναίνεσα



    ΣΧΟΛΙΑ