Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της πιλοτικής 24ωρης λειτουργίας του μετρό, του τραμ και λεωφορείων χθες, Σάββατο 5 Ιουλίου 2025. Πλήθος κόσμου χρησιμοποίησε για τη μετακίνησή του τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αγκαλιάζοντας αυτή τη νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων λόγω της επήρειας αλκοόλ.

Λίγο μετά τη 01:00 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με στελέχη του υπουργείου βρέθηκε στο Κέντρο Ελέγχου λειτουργίας του μετρό στο Σύνταγμα για να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, ενώ μάλιστα στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο μετρό.

1

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης με στελέχη της ΟΣΥ, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας στο Μετρό στο Σύνταγμα τα ξημερώματα της Κυριακή 6/7
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης με στελέχη της ΟΣΥ, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας στο Μετρό στο Σύνταγμα τα ξημερώματα της Κυριακή 6/7

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό στο Σύνταγμα το Σάββατο 5/7

Όπως ανέφερε ο κ. Κυρανάκης «Είναι βράδυ Σαββάτου και είμαστε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό μαζί με τους εργαζομένους, μαζί με τις ομάδες και του μετρό και του τραμ και των λεωφορείων, οι οποίοι σήμερα βάζουν πολύ μεγάλη πλάτη για να κάνουμε μία νέα αρχή. Να φέρουμε σε δοκιμαστική λειτουργία σήμερα, για πρώτη φορά, την 24ωρη βάρδια, την 24ωρη λειτουργία αυτών των μέσων μεταφοράς, για να μπορέσουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι να κινούνται το βράδυ με ασφάλεια στην πόλη μας, στην πόλη που αγαπάμε και στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Έτσι λοιπόν, όταν όλη η Αθήνα είναι έξω για ποτό, όταν όλη η Αθήνα θέλει να βγει να , διασκεδάσει, κάποιοι άνθρωποι είναι εδώ και κάνουν τη δουλειά τους και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν, την οποία θέλουμε να επιβραβεύσουμε, διότι, ο σκοπός που φέρνουμε αυτό το νέο μέτρο είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε τα θανατηφόρα τροχαία στους αθηναϊκούς δρόμους και συνολικά στους ελληνικούς δρόμους. Να μπορέσουμε αυτό το πολύ άσχημο στατιστικό, που δείχνει ότι η  Νο1 αιτία θανάτων στους νέους κάτω των 29 ετών, δυστυχώς είναι τα τροχαία.

Θα δώσουμε λοιπόν, σ’ αυτούς, στους γονείς τους, στις οικογένειές τους, έναν ασφαλή τρόπο να γυρίσουν σπίτι το Σάββατο το βράδυ. Άρα λοιπόν, λέω στα νέα παιδιά ”Χρησιμοποιείστε το μετρό. Χρησιμοποιείστε το τραμ. Χρησιμοποιείστε τα λεωφορεία. Δείξτε σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι ξενυχτούν στη δουλειά για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μέτρο πραγματικότητα”. Νομίζω ότι αν τα πράγματα πάνε καλά σήμερα, θα το συζητήσουμε, θα το διερευνήσουμε μαζί με τους εργαζομένους και θα πάρουμε τις αποφάσεις για το πότε θα μπορέσει να ξεκινήσει επισήμως».

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

@ran.papadopoulou Διαβάστε περισσότερα στο @mononews.gr -Βίντεο: Κατερίνα Κουτσουλιέρη ♬ πρωτότυπος ήχος – Rania Papadopoulou

Σπηλιόπουλος (ΟΑΣΑ): Στόχος μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες των επιβατών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σταθμό στο Σύνταγμα ο κ. Κυρανάκης συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιώργο Σπηλιόπουλο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ Στέφανο Αγιάσογλου.

«Για εμάς είναι μία δοκιμή για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Ο στόχος μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες των επιβατών και των κατοίκων και των επισκεπτών της Αττικής για τη μετακίνησή τους», σχολίασε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος στο mononews.gr.

Πλήθος επιβατών λίγο μετά τη 01:15 στην αποβάθρα του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα με κατεύθυνση το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Πλήθος επιβατών λίγο μετά τη 01:15 στην αποβάθρα του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα με κατεύθυνση το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αγιάσογλου (ΟΣΥ): Αν όλα πάνε καλά, θα συζητήσουμε για τη μονιμότητα του μέτρου

«Εφαρμόσαμε σήμερα το πιλοτικό πρόγραμμα για την 24ωρη λειτουργία. Στις 9 γραμμές που είχαμε προσθέσαμε άλλες 10 για να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό. Βεβαίως, αν όλα πάνε καλά και ήδη πάνε καλά, θα συζητήσουμε για αυτό το μέτρο ούτως ώστε να γίνει μόνιμο, όπως οι γραμμές που ήδη λειτουργούν», επεσήμανε στο mononews.gr o κ. Αγιάσογλου.

Επιβάτες μετρό

Πώς κινήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το Σάββατο 5/7

Η λειτουργία Μετρό και Τραμ

Η πιλοτική 24ωρη λειτουργία μέσων σταθερής τροχιάς την 5η Ιουλίου αφορούσε τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και τις γραμμές Τ6 και Τ7 του Τραμ.

Συχνότητες διέλευσης γραμμής 2 του Μετρό από 22:00 (5 Ιουλίου) έως 10:00 (6 Ιουλίου)

22:00 00:20 10′ 50”
00:20 02:00 15′
02:00 05:30 15′
05:30 07:00 12′ 30”
07:00 10:00 10’50”

Συχνότητες διέλευσης γραμμής 3 του Μετρό από 22:00 (5 Ιουλίου) έως 10:00 (6 Ιουλίου)

Πλακεντία – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Αεροδρόμιο
22:00 00:20 9′ 00” 36′
00:20 02:00 15′
02:00 05:30 15″
05:30 07:00 10′ 00” 36′
07:00 10:00 9′ 00” 36′

Συχνότητες διέλευσης γραμμών Τ6 και Τ7 του Τραμ από 22:00 (5 Ιουλίου) έως 10:00 (6 Ιουλίου)

Πικροδάφνη – Σύνταγμα (T6) Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα (Τ7)
22:00 00:30 15′ 15′
00:30 01:40 25′ 25′
01:40 05:30  25″  25″
05:30 10:00 12′ 12′

 

Η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών – Ποιες γραμμές προστέθηκαν

Δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία Μετρό, Τραμ και Λεωφορείων

Η πιλοτική 24ωρη λειτουργία λεωφορείων την 5η Ιουλίου, είχε να κάνει με 9 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των 10 υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας.

Οι επιπλέον γραμμές 24ωρης πιλοτικής λειτουργίας

  • 164 Στ. Αγ. Δημήτριος – Κάτω Ηλιούπολη – Αργυρούπολη – Τερψιθέα
  • 221 Πανεπιστημιούπολη – Ακαδημία
  • 608 Γαλάτσι – Ακαδημία – Νεκρ. Ζωγράφου
  • 703 Πειραιάς – Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Ελευθέριος(μέσω Θηβών)
  • 842 Πέραμα – Στ. Κορυδαλλός
  • 049 Πειραιάς – Ομόνοια
  • Α15 Στ. Λαρίσης – Δάσος
  • Β11 Πλ. Βάθη – Ίλιον – Πετρούπολη
  • Β12 Στ. Αττική – Άνω Λιόσια.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι μόνιμες γραμμές 24ωρης λειτουργίας είναι:

040 Πειραιάς – Σύνταγμα
11 Άνω Πατήσια – Νέο Παγκράτι – Νέα Ελβετία
Χ93 Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Αερολιμένας Αθηνών
Χ95 Σύνταγμα – Αερολιμένας Αθηνών
Χ96 Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών
Χ97 Αερολιμένας Αθηνών – Στ. Ελληνικό

και οι μόνιμες γραμμές νυχτερινής λειτουργίας:

400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας
500 Πειραιάς – Κηφισιά
790 Γλυφάδα – Περιστέρι – Ανθούπολη
Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά.

 

Κυρανάκης: Από τον Σεπτέμβριο, μπορεί να γίνει ο νέος κανόνας: μια Αθήνα που κινείται με ασφάλεια, κάθε Σάββατο, όλη νύχτα

επιβάτες μετρό

Ο κ. Κυρανάκης από τη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 6/7 προχώρησε σε αυτοψίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο στο μετρό όσο στα λεωφορεία και στο τραμ.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό  μετά το πέρας της 24ωρης πιλοτικής λειτουργίας δήλωσε:

«Η Αθήνα χθες βράδυ δεν κοιμήθηκε. Για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, το σύνολο του συστήματος των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έμεινε ανοιχτό όλο το βράδυ και δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι τα χρησιμοποίησαν σε ώρες που, μέχρι χθες, οι επιλογές ήταν περιορισμένες και όχι πάντα επαρκείς.

Δεκάδες χιλιάδες νέοι που γύρισαν σπίτι με ασφάλεια και μια πόλη που έδειξε ότι θέλει και μπορεί να προχωρήσει σε κάτι καλύτερο. Τίποτα από αυτά δεν έγινε από μόνο του. Έγινε γιατί εκατοντάδες εργαζόμενοι – σε μετρό, τραμ, λεωφορεία – στάθηκαν στη θέση τους. Ένα Σάββατο βράδυ, ενώ η πόλη διασκέδαζε, εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους. Με φροντίδα, με επαγγελματισμό, με την ήσυχη αφοσίωση που χρειάζεται κάθε πραγματική αλλαγή.

Ήταν όλα τέλεια; Όχι. Αλλά έτσι μαθαίνουμε: κάνοντας. Και τις επόμενες εβδομάδες θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη, θα διορθώσουμε ό,τι δεν λειτούργησε και θα βελτιώσουμε ό,τι πέτυχε.

Γιατί αν το κάνουμε σωστά, αυτό δεν θα είναι απλώς ένα πιλοτικό μέτρο. Από τον Σεπτέμβριο, μπορεί να γίνει ο νέος κανόνας: μια Αθήνα που κινείται με ασφάλεια, κάθε Σάββατο, όλη νύχτα».

Διαβάστε επίσης:

Σιδηρόδρομος: Στη γερμανική Deutsche Bahn κλειδώνει η θέση του νέου τεχνικού συμβούλου

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση στο mononews: Ονειρεύομαι έναν κόσμο που δε θα υποφέρει κανείς

Συγκοινωνιολόγοι: Παρών στη διαβούλευση του Σ/Ν για τον σιδηρόδρομο – Οι 18 προτάσεις βελτίωσης