ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να τερματίσει από φέτος την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης κάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ΕΚΤ θα έχει τη «δύσκολη αποστολή» να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης. «Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», τονίζει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.
Υπενθυμίζεται πως η εισαγωγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχει κλείσει θετικά η διαπραγμάτευση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Η εισαγωγή στο πρόγραμμα αναμένεται πως θα οδηγήσει και στην άρση των capital controls, όπως εκτιμά και η τελευταία μελέτη τράπεζα της Ελλάδας.
Πέρα από τις προτροπές τους προς της ΕΚΤ, ο κ. Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι “εφικτό” αλλά και “απαραίτητο” να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα της Ελλάδος: Η αξιολόγηση και το QE θα φέρουν την άρση των capital controls
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος-Μοσκοβισί: Γρήγορα η αξιολόγηση, αλλά δεν προβλέπεται εντός του Ιανουαρίου!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση: Ούτε το ΔΝΤ γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, ΑΡΑΙΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ
- Πάπας Λέων: Οι επιλογές του «Λατίνου Γιάνκη» που δείχνουν.. στάση σε συντηρητική και κοσμική θητεία – Η σχέση του με τους Ρεμπουπλικανούς
- Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές ανά περιοχή – Η ανθρωπογεωγραφία της ελιτ αγοράς ακινήτων
- Drewry: Μείωση για άλλη μία εβδομάδα των τιμών στη διακίνηση κοντέινερ
