• Πολιτική

    Τζορτζ Σόρος κατά πάντων: Απατεώνας ο Τραμπ, απειλή ο Πούτιν, καταστροφική η Μέρκελ

    George Soros Σόρος


    Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο Τζορτζ Σόρος κατά του Ντόναλντ Τραμπ με μακροσκελές του κείμενο που δημοσιεύει το Business Insider.

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, που καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στήριξε χρηματικά την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, ενώ από την ημέρα των εκλογών έχει χάσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, στρέφει τα βέλη του προς κάθε κατεύθυνση, ενώ εύχεται «καλή τύχη» σε έναν «προβληματικό κόσμο».

    «Πριν την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών», ξεκινά το κείμενο του Τζορτζ Σόρος, «έστειλα έναν χαιρετισμό στους φίλους μου που έγραφε: “Αυτές οι εποχές δεν είναι για business όπως συνήθως. Σας εύχομαι τα καλύτερα σε έναν προβληματικό κόσμο”. Τώρα νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το μήνυμα με τον υπόλοιπο κόσμο.»

    Στη συνέχεια, ο Τζ. Σόρος δίνει ένα σύντομο βιογραφικό του όπου περιγράφει πως η οικογένειά του, Εβραϊκής καταγωγής από την Ουγγαρία, ξέφυγε από τις απειλές της ναζιστικής Γερμανίας αλλά και τις σπουδές του στη Βρετανία, όπου τον βοήθησαν να καταλάβουν πόσο σημαντικό ήταν για την επιχειρηματική του καριέρα να αξιολογεί τις πολιτικές και τις προθέσεις των κυβερνώντων.

    Ο κ. Σόρος υποστηρίζει πως η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 προκάλεσε σοβαρό χτύπημα στη δημοκρατία, σε όλο τον κόσμο, με αποκορύφωμα την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ

    «Η δημοκρατία είναι τώρα σε κρίση. Ακόμα και οι ΗΠΑ, η επικεφαλής δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, εξέλεξε έναν απατεώνα και επίδοξο δικτάτορα για πρόεδρο», αναφέρει ο Τζ. Σόρος.

    «Παρότι ο Τραμπ έριξε τους τόννους στην ρητορική του μετά τις εκλογές, δεν άλλαξε τίποτα στη δική του συμπεριφορά ούτε σε αυτήν όσων τον συμβουλεύουν. Το υπουργικό του συμβούλιο αποτελείται από ανίκανους εξτρεμιστές και συνταξιούχους στρατηγούς.

    Είμαι βέβαιος ότι η δημοκρατία θα αποδειχθεί ανθεκτική στις ΗΠΑ. Σύνταγμα και θεσμοί, είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αντισταθούν στις υπερβολές της εκτελεστικής εξουσίας, εμποδίζοντας έτσι ένα επίδοξο δικτάτορα από το να γίνει πράγματι ένας (δικτάτορας).»

    Ωστόσο η κριτική και οι φόβοι του Σόρος δεν περιορίζονται μόνο στις ΗΠΑ. Ο δισεκατομμυριούχος επιτίθεται στην Γερμανία και την καταστροφική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αμέσως μετά την έναρξη της κρίσης, κατηγορώντας την ότι οδήγησε στην αποσταθεροποίηση της  και την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών.

    «Μετά το κραχ του 2008, η ΕΕ και η Ευρωζώνη έγιναν ολοένα και πιο δυσλειτουργικές. Οι συνθήκες που επικρατούν απέχουν πολύ από αυτές που προβλέπονται από τις Συνθήκες του Μάαστριχτ… Η Ευρωζώνη έγινε το θύμα της απαρχαιωμένης νομοθεσίας.»

    Ο επενδυτής προειδοποιεί πως η επιρροή της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει «απειλή για τις ανοιχτές κοινωνίες»,  θα αυξηθεί στην ΕΕ, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές στην Γαλλία. Μάλιστα, ο Τζ. Σόρος επιτίθεται στον Ρώσσο πρόεδρο και τον κατηγορεί πως επηρέασε τις εκλογές στην Αμερική, υπέρ  του Ντόναλντ Τραμπ, μέσω τις διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    «Ελπίζω ότι οι ηγέτες και οι πολίτες της Ευρώπης θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής τους και τις αξίες επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ. Το πρόβλημα είναι ότι η μέθοδος Πούτιν που έχει χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του σεβασμού στα πραγματικά γεγονότα γεγονότων και μια ισορροπημένη άποψη της πραγματικότητας.»

    «Με την οικονομική υστέρηση της ανάπτυξης και της κρίσης των προσφύγων εκτός ελέγχου, η ΕΕ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης και αναμένεται να υποβληθεί σε μια εμπειρία παρόμοια με εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας του 1990», καταλήγει ο Τζόρτζ Σόρος.  «Εκείνοι που πιστεύουν ότι η ΕΕ πρέπει να σωθεί, προκειμένου να εφευρεθεί εκ νέου πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιφέρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Ντ. Τραμπ προκαλεί «εφιάλτες» στον Τζ. Σόρος – Γιατί έχασε 1 δισ. δολάρια εξαιτίας του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέρει κάτι ή απλά κέρδισε πολλά; Γιατί ο Τζορτζ Σόρος πούλησε χρυσό;



    ΣΧΟΛΙΑ