• Top Stories

    Θεοδωράκης: Δεν ενδιαφέρομαι να επιβιώσω ως δεκανίκι άλλου αρχηγού

    Θεοδωράκης


    «Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε όσους λένε ότι προσπάθειά του είναι να στη Βουλή με στόχο να μετάσχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κα Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα. Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού. Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού.

    Ακόμα και όταν αυτές δεν εκφράζονται μόνο από το Ποτάμι, γιατί τον τελευταίο καιρό αρκετοί παίρνουν νερό από το Ποτάμι, δεν είναι κακό αυτό, αρκετοί παίρνουν συνθήματα, λέξεις που έχουμε πει, προτάσεις που έχουμε πει. Αυτό είναι μία θετική συμβολή και αυτό που με ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη είναι να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής.

    Οτι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα».

    Περνώντας στα ζητήματα των συνεργασιών και των συζητήσεων στο χώρο του Κέντρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε στις αντιθέσεις του χώρου αναφέροντας ότι στο Κέντρο υπάρχουν και πολλές συντηρητικές δυνάμεις και πολλοί «αρχηγοί», ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα Κέντρο «σούπα». Αναφερόμενος στο πλαίσιο των συζητήσεων με την «Ώρα Αποφάσεων» είπε: «Με τους Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη κάνουμε πολιτική κουβέντα και έχουμε συμφωνήσει ότι το κίνημα του κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι που είναι μια νέα δύναμη, εκείνους που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν, που είναι οι τρεις, αλλά και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν. Εάν δημιουργήσουμε ένα σχήμα όπου οι καρέκλες θα είναι πιασμένες από τους υπουργούς του παρελθόντος και κάποια στελέχη του Ποταμιού, θα έχουμε αποτύχει. Οι νέες δυνάμεις θα είναι μπροστά και όλοι οι άλλοι θα είμαστε πίσω».

    Λίγο μετά ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στο ερώτημα ποιος θα είναι αρχηγός ανέφερε ότι αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός και προσέθεσε σχετικά με την πορεία του Ποταμιού ότι έχει την έγκριση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εκλογές να συνεχίσει. «Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό που προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο» επεσήμανε.

    Τι είπε για τα μέτρα

    Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και διευκρίνισε πως αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσει και το κόμμα του.

    Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν κατά την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα η κυβέρνηση βρεθεί σε δυσκολία στο Ποτάμι είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν ώστε να περάσουν ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Με την έννοια ότι κάποιοι από την κυβερνητική πλειοψηφία θα πουν την τελευταία στιγμή ότι δεν ψηφίζουμε, ας ψηφίσει το Ποτάμι που έχει βοηθήσει σε άλλα κοινωνικά ζητήματα που ήταν σημαντικά και κάποιοι δεν τόλμησαν να τα ψηφίσουν δεν είναι τέτοια περίπτωση.

    Αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται με την ευθύνη μίας κυβέρνησης και μίας κυβερνητικής παρέας, επιτρέψτε μου, ενώ είχε προειδοποιηθεί ότι θα έπρεπε να είχε άλλους ρυθμούς και άλλες προτεραιότητες. Από τη στιγμή λοιπόν που είχαμε προειδοποιήσει δεν είναι δυνατόν να πάμε εμείς τώρα και να ψηφίσουμε τη δική τους διαπραγμάτευση».

    Και πρόσθεσε: «Αν τα μέτρα έρθουν ως μεμονωμένα, ώστε να μπορούμε να εκτιμήσουμε ποια θεωρούμε θετικά για την οικονομία μας, τότε θα ψηφίσουμε με βάση τις αρχές μας. Κάποια θα τα ψηφίσουμε και κάποια δεν θα τα ψηφίσουμε. Αν όμως έρθουν με ένα άρθρο που λέει “αυτά συμφωνήσαμε, ψηφίστε τα”, δεν θα ψηφίσουμε. Είναι απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Ολλανδία στις κάλπες, η Ευρώπη κρατά την αναπνοή της – Θα είναι αυτή η αρχή του τέλους της ΕΕ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξιολόγηση και θεσμικό πλαίσιο κρίνουν την πρόοδο στα κόκκινα δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο κρίσιμο ραντεβού Τσακαλώτου-Θεσμών την Παρασκευή ενόψει Εurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ