• Top Stories

    Στα 4,5 δισ. τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες – Ποιοι φορείς χρωστούν τα περισσότερα

    εξωδικαστικός μηχανισμός χρέηχρέη επιχειρήσεις


    Στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς του ιδιώτες τον μήνα Δεκέμβριο, σημειώνοντας μείωση κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά οι οφειλές του Δημοσίου (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς επιστροφές φόρου) ανήλθαν το Δεκέμβριο σε 4,5 δισ. ευρώ, από 5,603 δισ. ευρώ στο τέλος του Νοεμβρίου.

    Από τις συνολικές υποχρεώσεις φορέων του Δημοσίου προς ιδιώτες τον περασμένο Δεκέμβριο, τα 3,3 δισ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές (έναντι 4,1 δισ. ευρώ το Νοέμβριο), ενώ οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρου ήταν 1,26 δισ. ευρώ (από 1,44δισ. ευρώ έναν μήνα πριν).

    Από τους φορείς του Δημοσίου, τις μεγαλύτερες έχουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης με συνολικά 2 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 1,1 δισ. ευρώ και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων 466 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθούν τα νοσοκομεία, με υποχρεώσεις 450 εκατ. ευρώ (έναντι 758 εκατ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα) και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 298 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Τσίπρας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο – Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβρασμό στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης προκαλεί η Γερμανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλαλούμ με τα μπλοκάκια, κάνει πίσω η κυβέρνηση: «Ελάτε να τα βρούμε»



    ΣΧΟΛΙΑ