• Top Stories

    Στ. Κοντονής: Ακόμα 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από κατηγορούμενο για τις μίζες των εξοπλιστικών

    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Μίζα -κατά τις αρχές- ακόμα 4,3 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια εξοπλιστικών του ΥΕΘΑ επέστρεψαν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Γιώργος Καμάρης συναίνεσε στην επιστροφή των χρημάτων που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του και τα οποία κατά τον ισχυρισμό του, ήταν χρήματα βασικού συγκατηγορουμένου του, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα εξοπλιστικά.

    Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για εμπλοκή τουλάχιστον σε δύο προμήθειες, τη «χρυσή» εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ευελπιστεί ότι με την επιστροφή των χρημάτων θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

    Την επιστροφή του ποσού γνωστοποιεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

    «Το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών,μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο.

    Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

    Ο λογαριασμός με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μπασιάκος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν κλείνει η αξιολόγηση στις 20 Φεβρουαρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου “καλεσμένοι” στη σουίτα του Σαββίδη: Οργιάζουν τα social media



    ΣΧΟΛΙΑ