• Ροή Ειδήσεων

    Την καταδίκη 3 κατηγορουμένων για τα Tor-M1 πρότεινε η εισαγγελέας

    Γιάννης Σμπώκος & Άκης Τσοχατζόπουλος


    Την καταδίκη 3 κατηγορουμένων για μίζες στην προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor-M1, αλλά και την αθώωση του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι διακίνησε μέσω λογαριασμών του περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρονται να κατέληξαν μέσω εταιριών στον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκο.

    Για τη δωροδοκία που -κατά το κατηγορητήριο- φτάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ, η εισαγγελέας  πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο Γιάννης Σμπώκος, ο επιχειρηματίας και πρώην δικαιούχος της εταιρειας Clavis, Γιώργος Καμάρης, και ο διαχειριστής περιουσίας Πέτρος Χριστοδουλίδης.

    Μεσω της εταιρείας φέρεται να διακινήθηκε το μαύρο χρήμα την περίοδο υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου. Κατά τις αρχές, η εταιρία ήταν συμφερόντων του Γιάννη Σμπώκου και τη διαχείριση, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

    Η εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθούν οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι: ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και ο Γιώργος Χριστοδουλίδης, επίσης διαχειριστής περιουσίας.



    ΣΧΟΛΙΑ