ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θυρίδες και τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ είναι πλέον δεσμευμένοι, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών της Αθήνας. Το αίτημα υπέβαλε ο εισαγγελέας που διερευνά ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ, αλλά και των υπέρογκων μισθών που φέρονται να λάμβαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο εισαγγελέας έκρινε επιβεβλημένο το μπλοκάρισμα περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας που απαρτίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, μια απόφαση που έλαβε αμέσως μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο λογιστήριο της εταιρίας και την κατάσχεση εγγράφων και σκληρών δίσκων υπολογιστών.
Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του δέσμευσε τους εταιρικούς και προσωπικούς λογαριασμούς των μελών του Δ.Σ.
Τα αδικήματα που διερευνά ο εισαγγελέας είναι αυτά της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η έρευνα άρχισε μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.
Πόρισμα της Ernrst Young έδειξε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ και παχυλούς μισθούς που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΥΠΟΙΚ: Τι λέει για τη χαριστική ρύθμιση σε υπουργούς και βουλευτές για την μειωμένη εισφορά αλληλεγγύης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αχτσιόγλου απαντά στο Bloomberg για τις πληρωμές με κουπόνια αντί για μισθό στην Ελλάδα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: «Είμαστε ομάδα αυτοκτονίας και θα πάμε ως το 2019»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Στις 21 Μαΐου η Γενική Συνέλευση για το μέρισμα 70,26 εκατ. ευρώ
- Τι θα κάνει τώρα η μετοχή της Πειραιώς, η έξυπνη κίνηση Ψάλτη, τα νέα deals του Εξάρχου, το σοκ για τον Ευμορφίδη, το «ναυάγιο» του εφοπλιστή Οικονόμου, ο Δαγούμας και η πλατινομαλούσα νεαρά και η βάφτιση του JJC στο Capri
- Δριτσάνος (Schneider Electric): «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος δεδομένων» – Οι συνεργασίες, οι επενδύσεις και οι προκλήσεις
- Η ανακάλυψη που ανατρέπει τα πάντα και ποια μετοχή είναι η επιτομή της στρέβλωσης
