• Top Stories

    Οι συμβουλές Κίσινγκερ σε Τραμπ: Η διατλαντική συμμαχία και οι συνδέσεις

    • NewsRoom
    κίσσινγκερ

    HENRY KISSINGER


    Σε ομιλία του στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Χένρι Κίσινγκερ τόνισε πως ο Ντόναλτ Τράμπ θα ορίσει την πορεία της Αμερικής στον κόσμο αλλά και την σύνδεση που έχει με Κίνα, Ευρώπη και Ρωσία.

    «Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να βρει έναν ορισμό για τον αμερικανικό ρόλο που θα απαντά στις ανησυχίες πολλών κρατών του πλανήτη, που βλέπουν τις ΗΠΑ να εγκαταλείπουν τον απαραίτητο ηγετικό ρόλο τους και που θα καθορίζει το πού μπορεί να ηγηθεί η Αμερική, πού πρέπει να συνεισφέρει και σε αυτή τη διαδικασία να βοηθήσει στη δημιουργία μίας διεθνούς τάξης», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (1973 – 1977).

    Ο ίδιος συμβούλεψε τον νεό πλανητάρχη να δημιουργήσει μια διατλαντική συμμαχία με την Ευρώπη αλλά και να αναδομήσει τους δεσμούς με την Κίνα και τη Ρωσία.

    Όσο για τους δεσμούς με την Ευρώπη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν τους θεωρεί «παρωχημένους», αλλά «ζωτικής σημασίας». «Αυτό που χρειάζεται να επανεξετάσουμε είναι το κατά πόσο ανταποκρίνονται στην εποχή οι θεσμοί. Μία διατλαντική συνεργασία πρέπει να αναδομηθεί, αλλά αποτελεί στοιχείο – κλειδί της αμερικανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μήνυμα του Σ. Θεοδωράκη στο facebook για τον Ομπάμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Handelsblatt: Στον αέρα το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της Ελλάδας στην εποχή Τραμπ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλ.Τσίπρας: Η αδυναμία των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων δημιουργεί τριγμούς στις δυτικές – και όχι μόνο – κοινωνίες



    ΣΧΟΛΙΑ