• Top Stories

    Σε συναγερμό το Αμβούργο: Αναφορές για επίθεση με αέριο σε σιδηροδρομικό σταθμό

    Αμβούργο


    Σε συναγερμό για πιθανή τρομοκρατική επίθεση τέθηκαν οι αρχές της πόλης του Αμβούργου, έπειτα από αναφορές για επίθεση με αέριο στον σταθμό του τρένου Sternschanze.

    Πρόκειται για το νεότερο περιστατικό που προκαλεί πονοκέφαλο στη γερμανική αστυνομία, λίγες ώρες μετά την επίθεση μετανάστη με τσεκούρι, ο οποίος τραυμάτισε  7 άτομα.

    Ισχυρές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ πολλά ασθενοφόρα έχουν καταφτάσει, προκειμένου να μεταφέρουν τραυματίες, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία, το αέριο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι δακρυγόνο, προήλθε από αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει σε καίριο σημείο.

    Μέσα στον σταθμό υπήρχαν πάνω από 50 άτομα, ενώ έχει καταφτάσει και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμει με τα εκπαιδευμένα μέλη της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον έξι άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να εκκενωθεί ο χώρος, καθώς υπάρχουν και πολλά μικρά παιδιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαψεύδει το ΔΝΤ το δημοσίευμα του Bloomberg για το «μίνι» δάνειο στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Σόιμπλε: Δεν είμαι και η Μητέρα Τερέζα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ΣτΕ ακυρώνει κι άλλο νόμο: Αντισυνταγματικός ο τρόπος επιλογής των διευθυντών σχολείων



    ΣΧΟΛΙΑ