• Top Stories

    Πόθεν Έσχες: Παράταση για την υποβολή μέχρι τις 13 Απριλίου

    πόθεν έσχες


    Τρίμηνη τελικά αντί για δίμηνη παράταση δόθηκε για την υποβολή του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και σύμφωνα με αυτή η προθεσμία που εξέπνεε την προσεχή Κυριακή 15 Ιανουαρίου παρατείνεται μέχρι τις 13 Απριλίου.

    Η παράταση δίδεται μετά τις προσφυγές των δικαστών αλλά και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής, έτσι ώστε να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας.

    Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται τουλάχιστον εντός διμήνου, ενώ αν καθυστερήσει αναμένεται να δοθεί κι άλλη παράταση. Το ΣτΕ μάλιστα έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: “Πιθανολογούμε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ οπότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει αναλόγως. Υπάρχει δυστοκία γενικώς στην καθαρογραφή στις δικαστικές αποφάσεις. Μην με πιέζετε να πω παραπάνω γιατί είμαι και πρώην δικαστικός”.

    Παράλληλα, ο Υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κι άλλη παράταση σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε απόφαση αφήνοντας μάλιστα σαφείς αιχμές κατά των δικαστικών για την προσφυγή τους και το αίτημα να μην υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρινόπουλος: Στο «σφυρί» 15 καταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Γεωργιόπουλος: «Ναυάγησε» η πώληση ενός δεξαμενόπλοιου της ναυτιλιακής του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΟΛ: Ραγδαίες εξελίξεις στον όμιλο, τι είπε ο Καρακούσης στους εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ