• What's happening

    Περίεργη… ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων – “Φυλάξτε μας”…

    • NewsRoom
    Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και τον Δημόσιο τομέα


    Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) κάλεσε σήμερα την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των εισαγγελικών λειτουργών. Αυτό έγινε με αφορμή την αναγραφή συνθημάτων έξω από το σπίτι της εισαγγελέως ανηλίκων Μαρίας Ελένης Νικολού η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του παιδιού της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

    Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει κάθε μορφή διαμαρτυρίας που υπερβαίνει το μέτρο όπως είναι η αναγραφή συνθημάτων σε οικία Εισαγγελικού Λειτουργού σχετικά με υπόθεση που χειρίζεται. Επαναλαμβάνει ότι οι Εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος, των Νόμων, στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παιδικής ηλικίας και δεν επηρεάζονται από αντικοινωνικές συμπεριφορές. Καλούμε την πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Εισαγγελικών λειτουργών”.



    ΣΧΟΛΙΑ