• Top Stories

    Παγκόσμια Τράπεζα: Ψάχνει «συμπαίκτες» για το δάνειο που ζητά η Ελλάδα – Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος εφαρμογής

    Παγκόσμια Τράπεζα

    Jim Yong Kim. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.


    Στην επιβεβαίωση πως η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει σοβαρά, σε όλες του τις παραμέτρους, το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη χρηματοδότηση προχώρησε ο διεθνής οργανισμός.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, το οποίο συνομίλησε με εκπρόσωπο του οργανισμού, η Παγκόσμια Τράπεζα μελετά εάν υπάρχουν και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε να ικανοποιηθεί η ελληνική πρόταση, η οποία θα αποφέρει 450.000 θέσεις εργασίες μέσω ενός τριετούς πλάνου.

    Όπως δήλωσε, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως το κόστος μίας πιθανής εφαρμογής του ανέρχεται στα τρία δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι η Αθήνα «ζητά ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο» που θα αφορά «κάποιες από τις άμεσες ανάγκες» των Ελλήνων πολιτών.

    Η βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα, προσέθεσε, αφορά την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδύναμων στρωμάτων.

    Το ελληνικό αίτημα αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του το Politico και επιβεβαιώθηκε από τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο τραπεζικός θεσμός παρέχει συμβουλές στην Ελλάδα, ενώ παλιότερα είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αίτημα είναι ανεξάρτητο του προγράμματος και αφορά αποκλειστικά την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της μάστιγας που ονομάζεται ανεργία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρέχει να λύσει με τροπολογία το μπάχαλο στις συντάξεις η κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Citi: Ακριβό ένα δάνειο για την Ελλάδα από την Παγκ. Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα Σημίτη στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το Grexit δεν έχει αποφευχθεί οριστικά



    ΣΧΟΛΙΑ