• Top Stories

    Ο Πολάκης κάνει λόγο για μαφία στο χώρο της υγείας χωρίς όμως να λέει ονόματα

    ΝΔ σε Πολάκη: Είσαι υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας

    Παύλος Πολάκης


    Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Συγκεκριμένα, ο κύριος Πολάκης σε ερώτηση για το εάν χτύπησε συμφέροντα άλλων στο θέμα της υγείας είπε:

    «Σαφέστατα. Τα έχουμε βάλει με πάρα πολύ χοντρά συμφέροντα και μας χτυπάνε. Μας πολεμάνε εντελώς οργανωμένα, με όρους μαφίας». Ωστόσο, ο κύριος Πολάκης κατά την προσφιλή του τακτική προκάλεσε….θύελλα αντιδράσεων χωρίς όμως να κάνει αποκαλύψεις για ονόματα αλλά μόνο για τακτικές.»

    Πολάκης: Υπάρχει συνωμοσία σε βάρος μου

    Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε  και στην κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ. Πιο αναλυτικά, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει συνωμοσία σε βάρος τους από εργαζομένους, από την ΠΟΕΔΗΝ και από δημοσιογράφους ανέφερε: «Φυσικά και υπάρχει. Αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά, αυτή η πολιτική ηγεσία έχει αναδείξει το κεντρικό πρόβλημα του χώρου της υγείας των προηγούμενων χρόνων που ήταν ότι από τα 340 δισ. του δημόσιου χρέους τα 84 δισ. ήταν μαύρο χρήμα του χώρου της υγείας το οποίο παίχτηκε σε μία περίοδο 15ετίας».

    Τι είπε για Σόιμπλε

    Λίγο μετά, απάντησε με σκληρά λόγια  στις απειλές Σόιμπλε για επανάληψη του σκηνικού του καλοκαιριού του 2015 και τα σενάρια περί Grexit ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

    Ο κ. Πολάκης, δήλωσε βέβαιος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά σχετικά με το αν θα υπάρξει συμφωνία: «Σύντομα, θα προλάβουμε και την ποσοτική χαλάρωση και τα πάντα».

    Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας στο ερώτημα ότι κουβεντιάζουν όλοι και στο τέλος αποφασίζει ο Σόιμπλε είπε «Μέχρι παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά τώρα δεν θα γίνει αυτό το πράγμα διότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Εχει ένα εξάμηνο ακόμα. Ακόμα και να υπάρξει νέα συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω γιατί η κίνηση είναι ανάποδη, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι».

    Στην επισήμανση ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας και μας απειλεί πάλι με Grexit ο Παύλος Πολάκης τόνισε: «Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές. Μας λέει ότι “εμείς ανακοινώνουμε 300 δισ. πλεόνασμα, δηλαδή αυτά καταφέραμε εμείς με αυτές τις συνθήκες, με αυτό το ευρώ, με αυτή την οικονομική πολιτική και από εσάς ζητάω κι άλλο αίμα”. Ε, όχι δεν έχει άλλο αίμα. Τέλειωσε το αίμα. Αυτό είναι η ιστορία». Στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει Grexit ο κ. Πολάκης απάντησε: «Ο Σόιμπλε επιδιώκει καταρχήν να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη». Και ξεκαθάρισε: «Δεν σηκώνει δεύτερο συμβιβασμό επώδυνο του τύπου του Ιουλίου του 2015 ούτε η κοινωνία, ούτε εμείς».

    Για το αν η κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε ακόμα μία επώδυνη συμφωνία και επιμείνει ότι δεν την ψηφίζει, ο κ. Πολάκης είπε: «Αυτό το σενάριο το ξαναπαίξαν μόνο που αυτή τη στιγμή ούτε εμείς είμαστε χωρίς σφαίρες στο πιστόλι, ούτε αυτοί είναι το ίδιο δυνατοί όπως ήταν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει «παρέμβαση» για τις εφημερίδες του ΔΟΛ ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα 7 πιο συχνά λάθη, που κάνουν οι άνδρες με το ρολόι τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ο έρημος και μόνος Σ. Λαζαρίδης (του ΧΑ) και οι ατέρμονες κουβέντες για το Mega



    ΣΧΟΛΙΑ