• Πολιτική

    Ο Μάρτιν Σουλτς αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία

    Σουλτς

    Μάρτιν Σουλτς


    Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ανακήρυξαν τον Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιο του κόμματος για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Το κόμμα θα ψηφίσει για την υποψηφιότητα του κ. Σουλτς την Κυριακή, όταν ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο θα παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα του κόμματος.

    «Η Γερμανία χρειάζεται μια νέα ηγεσία» διεμήνυσε ο κ. Σουλτς κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.

    Ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αποφάσισε να αποσυρθεί ο ίδιος από την διεκδίκηση της καγκελαρίας και να προτείνει τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    “Αυτό που μπορώ εγώ να φέρω δεν αρκεί. Ο Σουλτς σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Και αυτό είναι το θέμα στις εθνικές εκλογές”, δήλωσε στο Stern. Ο Γκάμπριελ πάντως δεν έχει σκοπό να πάει σπίτι του, αλλά βλέπει εαυτόν στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Ζeit, δηλαδή στη θέση του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου, θα εκλεγεί κατά πάσα πιθανότητα Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, κατόπιν πρότασης της… Μέρκελ.

    Ο Μάρτιν Σουλτς ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι επιθυμούσε να είναι εκείνος ο άνθρωπος, που θα μονομαχήσει με την πάντα ισχυρή Άνγκελα Μέρκελ.

    Η υποψηφιότητα Γκάμπριελ έμοιαζε μονόδρομος και θεωρούνταν δεδομένη (αν και επισήμως ο υποψήφιος επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 29 Ιανουαρίου) , όμως οι δημοσκοπήσεις δεν έδειχναν ότι θα κατάφερνε να πείσει τους ψηφοφόρους να επιστρέψουν στην SPD, η οποία δημοσκοπικά βρίσκεται στο 21%. Έτσι κατά τη σημερινή συνάντηση των ηγετικών στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ερρίφθη ο κύβος: Ο Γκάμπριελ επείσθη ότι εάν κατέβαινε θα έβλαπτε και τον ίδιο και το κόμμα, επομένως το καλύτερο ήταν να κάνει πίσω και να γίνει ο Σουλτς υποψήφιος της SPD για την καγκελαρία και αρχηγός του κόμματος.

    Ο Σουλτς είναι πιο αγαπητός στο κοινό σε αντίθεση με το Γκάμπριελ που έχει διαχρονικά χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος ο Γκάμπριελ άλλωστε παραδέχθηκε στο Stern ότι ο Σούλτς έχει ξεκάθαρα περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τζορτζ Σόρος κατά πάντων: Απατεώνας ο Τραμπ, απειλή ο Πούτιν, καταστροφική η Μέρκελ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Στασινόπουλος: Ο μεγαλύτερος βιομήχανος της χώρας προειδοποιεί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπόνους 15.000 ευρώ δίνει η ΔΕΗ για να φύγουν οι «συνταξιούχοι» υπάλληλοί της



    ΣΧΟΛΙΑ