• Top Stories

    Νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ στο Πρωτοδικείο. Ζητούν ανάκληση της απόφασης που οδηγεί σε λουκέτο

    ΔΟΛ


    «Είμαστε εδώ» λένε ακόμα μια φορά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να σταθεί αρωγός στην ύστατη προσπάθειά τους να κρατήσουν ανοιχτά εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και site από τα οποία ζουν 500 οικογένειες.
    Οι εργαζόμενοι του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη προσέφυγαν σήμερα (για δεύτερη φορά) στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας την ανάκληση της προχθεσινής απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα τους να αποδεσμευτεί συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ώστε να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων στους επί 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους.
    Μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους  κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία – κάνοντας  χρήση ενδίκου μέσου που ο νόμος παρέχει.  Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα για  τη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
    Η αίτηση θα συζητηθεί αύριο, στη 1.00 το μεσημέρι και η απόφαση θα κρίνει άμεσα τη συνέχιση της λειτουργίας  ή όχι του ΔΟΛ .
    Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
    Οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ζητούν να ανακληθεί η προχθεσινή απόφαση του προέδρου υπηρεσίας με την οποία δεν αποδεσμεύτηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός  για την εξασφάλιση χαρτιού για την εκτύπωση των εντύπων και της καταβολής μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων .
    Ήταν μία απόφαση που δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας και σήμερα λόγω ελλείψεως χαρτιού, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δεν κυκλοφόρησε.  Με αυτό το νέο δεδομένο οι εργαζόμενοι  ζητούν ξανά από τη Δικαιοσύνη να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ. 
    Όπως λένε στην αίτησή τους, αυτή θα είναι η μόνη λύση για να μείνουν ανοιχτά τα μέσα του ΔΟΛ καθώς διαφορετικά δεν θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, όπως η αγορά χαρτιού και η καταβολή έστω μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Διαφορετικά, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για οριστικό λουκέτο και απαξίωση της περιουσίας του ΔΟΛ, που πλέον βρίσκεται στα χέρια των Τραπεζών.



    ΣΧΟΛΙΑ