• Business

    Νέα πρόκληση από τα «golden boys» του ΑΔΜΗΕ: Αρνούνται να παραιτηθούν

    ΑΔΜΗΕ Golden boys

    οι κκ. Κορωνιωτάκης και Μπλάνας, πρώην επικεφαλής ΑΔΜΗΕ


    Στις θέσεις τους αποφάσισαν να παραμείνουν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, παρά τη δέσμευση τους ότι θα το πράξουν το αντίθετο, έπειτα από το σκάνδαλο με τους παχυλούς μισθούς και τα επιδόματα που χάρισαν στον εαυτό τους.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΑΔΜΗΕ, οι κκ. Μπλάνας και Κορωνιωτάκης, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί ενώπιον του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη ότι θα υποβάλουν την παραίτησή τους, διαφώνησαν με την απόφαση ενώ θέλησαν να αποδώσουν το σκάνδαλο σε «λάθος επικοινωνιακό χειρισμό» της υπόθεσης από το υπουργείου.

    Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε έπειτα από ερώτηση του τομεάρχη ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Σκρέκα. Οι δύο αξιωματούχοι βράβευσαν τον εαυτό τους με ένα «χρυσό» πακέτο εφάπαξ 200 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, μαζί με μισθούς 20 χιλιάδων ευρώ που εξασφάλισαν κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015.

    Πάντως, από το υπουργείο Ενέργειας η αντικατάσταση των δύο μελών της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ θεωρείται  δεδομένη και δρομολογημένη, έχουν ήδη βρεθεί οι αντικαταστάτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλληνες εφοπλιστές: Τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα με 333 εκατ. δολ. για αγορές πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την απουσία του Γ. Χουλιαράκη από το Euroworking Group

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η σκληρή αλήθεια του W. Buiter της Citi: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα χρόνιο χάλι»



    ΣΧΟΛΙΑ