• Top Stories

    Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους από την κακοκαιρία : Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη

    κακοκαιρία


    Συνεχίζει να σαρώνει η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, στην Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

    Στην Αιτωλοακαρνανία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ορεινή Ναυπακτία, όπου αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό από Πλάτανο προς ‘Αγιο Δημήτριο, Αράχοβα και Ψηλό Σταυρό, καθώς και στην επαρχιακή οδό από Λιμνίστα προς Ελατού, ‘Ανω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Κάτω Χώρα και Κρυονέρια. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό από Καλλιθέα προς Προυσσό και συγκεκριμένα από την τοπική κοινότητα Λαμπιρίου, έως την θέση «Αραποκέφαλα»

    Στο Ιόνιο, η Ιθάκη βρίσκεται από το πρωί στο έλεος της ισχυρής νεροποντής. Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στους περιφερειακούς δρόμους του Σταυρού, Φρικών και Πλατρειθίας που παρέμειναν κλειστοί για αρκετό χρονικό διάστημα. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη, λόγω των πλημμυρισμένων ρεμάτων. Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, συνέστησε την προσοχή των κατοίκων στο οδικό δίκτυο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται στο νησί ο μηχανισμός της Περιφέρειας, του δήμου, της αστυνομίας, αλλά και της πυροσβεστικής. Την ίδια ώρα, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην Κέρκυρα.

    Το πυκνό χιόνι που πέφτει στους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της ‘Αρτας δημιουργεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών.

    Το χιόνι φτάνει στο ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα στο Ζαγόρι και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα. Ειδικότερα, στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.

    Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της πολιτικής προστασίας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο.

    Στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδικά τμήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προχώρησε η γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας, καθώς το χιόνι συνεχίζει να πέφτει ασταμάτητα.

    Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη

    Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, της παγωνιάς και των εκτάκτων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση των δημάρχων Φλώρινας και Πρεσπών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Επίσης, στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού του δήμου Σερβίων Βελβεντού, Τσοτυλίου και Πενταλόφου του δήμου Βοΐου, της Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την συνεχιζόμενη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

    Τέλος, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ούτε και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον δήμο Γρεβενών και Δεσκάτης της Π.Ε. Γρεβενών.

    Εξάλλου, με νέα απόφαση του δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών που μετακινούνται για να φτάσουν στην εργασία τους, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με τις ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά χωριά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι τραπεζίτες ήταν ξεκάθαροι στον Ιβάν Σαββίδη: Εμείς κούρεμα 80% στα δάνεια του ΔΟΛ δεν κάνουμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει το μήνυμα της Μαρίας Δεναξά στο Facebook!



    ΣΧΟΛΙΑ