• Top Stories

    Ερντογάν για Ρούτε: «Κέρδισε τις εκλογές αλλά έχασε την φιλία της Τουρκίας»

    • NewsRoom
    Ρούτε Ερντογάν

    Από αριστερά: Μαρκ Ρούτε, πρωθυπουργός της Ολλανδίας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας


    «Ο Ρούτε μπορεί να κέρδισε τις εκλογές, αλλά έχασε την φιλία της Τουρκίας». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Ολλανδίας.

    Πριν από τον Ερντογάν, άλλος ένας Τούρκος πολιτικός – και συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου – είχε χαρακτηρίσει με δηλώσεις του, «φασίστα» τον Oλλανδό πρωθυπουργό: «Κοιτάξτε, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του φασίστα Βίλντερς, πρόκειται για την ίδια νοοτροπία».

    «Πού πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Έχετε αρχίσει να την αποσυνθέτετε (την Ευρώπη) και να την οδηγείτε στον γκρεμό», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες και συνέχισε λέγοντας ότι «σύντομα θα ξεσπάσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη».

    Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών, ο Μαρκ Ρούτε κερδίζει 32 έδρες, σε σχέση με τον ακροδεξιό αντίπαλο του που πήρε τις 19 από τις συνολικά 150.

    Οι βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν την Τετάρτη (15 Μαρτίου) ενώ δεν έχει κοπάσει η σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ της Άγκυρας και της Χάγης μετά την απόφαση των ολλανδικών αρχών να απαγορεύσουν την έλευση στη χώρα δύο Τούρκων υπουργών, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις υπέρ του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατακεραυνώνει το Σύνταγμα του Ερντογάν: Η έκθεση – κόλαφος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σόιμπλε «φρενάρει» τον Τσακαλώτο: Τι συμβαίνει με το δάνειo 3 δισ. από την Παγκόσμια Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Ντάισελμπλουμ ξεκαθαρίζει: Η θητεία μου στο Eurogroup διαρκεί έως τον Ιανουάριο του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ