• Top Stories

    Επιμένει η Β. Θάνου: Στις 8 Φεβρουαρίου η αναβληθείσα Ολομέλεια για τη συνταξιοδότηση

    Βασιλική Θάνου

    Βασιλική Θάνου, πρώην Πρὀεδρος Αρείου Πάγου και τεώς πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς γνωμοδοτούν στις 8 Φεβρουαρίου για το αν είναι συνταγματικά ανεκτή η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών με νομοθετική ρύθμιση.

    Παρά τις έντονες αντιδράσεις από δικαστικές ενώσεις, δικηγορικούς συλλόγους και συνταγματολόγους και τη ρητή τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης που έκλεισε κάθε πιθανότητα αλλαγής εκτός συνταγματικής αναθεώρησης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου επανήλθε και συγκάλεσε εκ νέου την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία προσφάτως είχε αναβληθεί.

    Η κα Θάνου, που συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι, καλεί για τις 8 Φεβρουαρίου τους αρεοπαγίτες προκειμένου να εκφράσουν τη νομική τους θέση για την παράτασης των ορίων ηλικίας των ανώτατων δικαστικών.

    Εναντίον του ενδεχομένου νομοθετικής πρωτοβουλίας έχουν ταχθεί και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, οι δικαστικές ενώσεις – και των ανωτάτων δικαστηρίων, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου – αλλά και πληθώρα καθηγητών του συνταγματικού δικαίου από όλες τις Νομικές Σχολές.

    Την ίδια ημέρα, συγκαλείται και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά από αίτημα που υπέβαλαν 15 από τους συνολικά 17 ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς της Εισαγγελίας, αίτημα που έγινε δεκτό από την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλαλούμ με τα μπλοκάκια, κάνει πίσω η κυβέρνηση: «Ελάτε να τα βρούμε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζήτησαν στο δείπνο ο Σόιμπλε με τον Τόμσεν με “μενού” την Ελλάδα – Τι είπε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος είναι ο “μυστηριώδης” ομογενής από την Βενεζουέλα που αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ