• Business

    Energa – Hellas Power: Εισαγγελέας ζητά ισόβια για Φλώρο – Μηλιώνη

    Από αριστερά: Βασίλης Μηλιώνης (Hellas Power) και Αριστείδης Φλώρος (Energa)


    Πιο βαριές ποινές και καταδίκες χωρίς ελαφρυντικά και επιεικέστερη μετατροπή των κατηγοριών ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης για τους 11 καταδικασθέντες της υπεξαίρεσης των 256 εκατομμυρίων από τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας  Energa και Hellas Power.

     Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, βάσει της οποίας οι βασικοί εμπλεκόμενοι είτε «γλίτωσαν» τα ισόβια λόγω ελαφρυντικών είτε λόγω μετατροπής της αρχικής κατηγορίας τους.

    Ουσιαστικά, ο κ. Πεπόνης ζητά με την έφεσή του να καταδικαστούν με τη βαρύτερη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη, οι δύο επικεφαλής των εταιριών Energa –Hellas Power, οι επιχειρηματίες  Άρης Φλώρος και  Βασίλης Μηλιώνης αλλά και βασικοί συγκατηγορούμενοί τους που καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου.

    Μετά την έφεση του εισαγγελέα, η δίκη σε δεύτερο βαθμό των 11 κατηγορουμένων θα τους φέρει ξανά αντιμέτωπους με τα ισόβια. Ο κ.Πεπόνης έκρινε ότι οι δικαστές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου «δεν στάθμισαν ορθώς το βαθμό της εγκληματικής δράσης των κατηγορουμένων» και ζητά την «εξαφάνιση της απόφασης ως προς το σκέλος των ποινών αλλά και των ελαφρυντικών».

    Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έπρεπε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους (πρότερος έντιμος βίος ή/και ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη τους), γεγονός που έριξε την ποινή τους.

    Για τον Βασίλη Μηλιώνη, ο κ.Πεπόνης άσκησε έφεση και για τη μετατροπή της κατηγορίας για την οποία κρίθηκε ένοχος (απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση) και πλέον ο νεαρός επιχειρηματίας θα δικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

    Η εισαγγελική έφεση ήρθε πριν ακόμα πέσει οριστική η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη λαθρεμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.

    Στις 7 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το πού θα καταλήξουν και εάν θα μοιραστούν σε Δημόσιο, Δήμους, ΑΔΜΗΕ-ΛΑΓΗΕ τα 103 εκατομμύρια που βρίσκονται δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δίκη Καρούζου – Σκαφτούρα: Βόμβες για «βιντεάκια από κουτιά με διπλούς πάτους» και πυρά στην πρώην σύζυγο – Όλοι οι διάλογοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bild: Γιατί ο Σόιμπλε ξαφνικά αγάπησε τους Έλληνες;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Κυπριανίδης: Ραγδαίες εξελίξεις – Αυτοκτονία ο μυστηριώδης θάνατος του επιχειρηματία



    ΣΧΟΛΙΑ