• Πολιτική

    Έκρηξη παγιδευμένου δέματος με στόχο τον Π. Τόμσεν – Τους Πυρήνες της Φωτιάς υποψιάζεται η Γαλλία (video)

    • NewsRoom
    ΔΝΤ


    Εκρηκτικός μηχανισμός με στόχο τον Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Γαλλική Αστυνομία, εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Από την έκρηξη τραυματίστηκε η βοηθός του κ. Τόμσεν, η οποία ήταν εκείνη που πήγε να ανοίξει το δέμα.

    Στο κτήριο, το οποίο αποτελεί την έδρα του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις. Το κτίριο βρίσκεται στο 66 Λεωφόρος Iéna, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει πληγεί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

    ΔΝΤ
    Η βοηθός του κ. Τόμσεν  τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο.

    ΔΝΤ

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», δήλωσε μία από αυτές.

    Καθώς φαίνεται, από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει σύνδεση του πακέτου-βόμβα που εστάλη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με το πακέτο-βόμβα που έφτασε χθες στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχοντας ως στόχο τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Ως γνωστόν, την ευθύνη για το πακέτο-βόμβα προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

    Δείτε εικόνες από το σημείο:

    https://www.facebook.com/RTnews/videos/10155327317149411/

     

    «Το εκρηκτικό υλικό είναι ένας μεγάλος κύλινδρος περίπου 30 εκατοστών», γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

    ΔΝΤ

    Η Λαγκάρντ καταδικάζει την επίθεση

    Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την επίθεση και είναι σε συνεχή επαφή με τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Η Λαγκάρντ εξέφρασε την συμπάθειά της στους συναδέλφους της στην Γαλλία και καταδίκασε την πράξη ως μια πράξη δειλίας και βίας και βεβαίωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να εργάζεται με βάση τους σκοπούς της αποστολής του.

    Συναγερμός και στην Αθήνα

    Την ίδια ώρα στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός στην αντιτρομοκρατική και κλιμάκια αναζητούν σε καταστήματα των ΕΛΤΑ αν έχει γίνει αποστολή και άλλων ύποπτων πακέτων σαν αυτό που έφτασε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον ίδιο τον Σόιμπλε και αποστολέα τον Αδωνι Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου – βόμβα ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκλογές Ολλανδία: Σαρωτική νίκη Ρούτε – Η Ευρώπη ανασαίνει ξανά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σόιμπλε «φρενάρει» τον Τσακαλώτο: Τι συμβαίνει με το δάνειo 3 δισ. από την Παγκόσμια Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγγελική Φράγκου: Απίστευτες οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τη Navios



    ΣΧΟΛΙΑ