• Top Stories

    Brexit: Τον Ιούνιο οι επίσημες διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε.;

    Brexit


    Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν με δηλώσεις τους στο Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ασκήσει πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έτσι ώστε η χώρα να αναγκαστεί να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο του 2017 για να ξεκινήσουν οι επίσημες συζητήσεις για το Brexit.

    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα υπόλοιπα 27 μέλη της Ε.Ε. σχεδιάζουν να δώσουν την έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 20 Ιουνίου.

    Οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. θα συναντηθούν τον Απρίλιο ή το Μάιο για μια Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα συμφωνήσουν για το «πλαίσιο» των συνομιλιών, αλλά οι συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι να εγκριθούν πιο λεπτομερείς οδηγίες, τις οποίες και θα συντάξει η Κομισιόν.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, αν και η 20η Ιουνίου έχει καταγραφεί ως ημερομηνία-κλειδί, το μπλοκ των 27 δεν έχει αποκλείσει οι κυβερνήσεις να καταφέρουν να δώσουν το «πράσινο φως» σε προγραμματισμένη συνάντηση στις 16 Μαΐου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος «πόλεμος» Τουρκίας – Ολλανδίας: Οι δηλώσεις Ερντογάν – Ρούτε που άναψαν φωτιές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καπνική Μιχαηλίδης: Ένα βήμα πριν το λουκέτο η μεγάλη βιομηχανία της βορείου Ελλάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Σόιμπλε: Προτρέπει τον Ντράγκι να αυξήσει τα επιτόκια στην Ευρώπη για… χατίρι της Γερμανίας



    ΣΧΟΛΙΑ