• Top Stories

    Αρτέμης Σώρρας: Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση αθώωσής του

    Αρτέμης Σώρρας


    Μετά την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αποκαλούμενου εθνοσωτήρα Αρτέμη Σώρρα, τα επόμενα δικαστικά πυρά έρχονται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου στην προ 4ετίας απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία αθώωσε τον Σώρρα από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων με το σκεπτικό ότι δεν αποδείχθηκε ότι δεν κατέχει 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Μετά την άσκηση της αναίρεσης η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα εξαφανίσει την απόφαση του Πρωτοδικείου, την οποία ο κ. Σώρρας συχνά πυκνά επικαλείται στις προτροπές του σε πολίτες να πληρώνουν με τα… ομόλογά του την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Η αναίρεση ασκήθηκε μετά από αναφορά του δικηγόρου Πέτρου Πανταζή. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μελέτησε την απόφαση του Πρωτοδικείου και έκρινε ότι έχει ελλειπή αιτιολογία, αντιφάσεις και εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ολομέλεια Εισαγγελέων στις 8 Φεβρουαρίου για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παππάς: Πράττουμε το αυτονόητο με την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρό ροκ από τον Σόιμπλε! Θέλει… Grexit! – Επανέρχονται μέρες του 2015…



    ΣΧΟΛΙΑ