• Top Stories

    Απειλές από την Πόλα Ρούπα: «Θα ξεριζώσω την καρδιά όσων έβαλαν το παιδί μου στο ψυχιατρείο»

    Ρούπα

    Πόλα Ρούπα


    Με ένα μανιφέστο… απειλών επέστρεψε η Πόλα Ρούπα στη δίκη της για τον Επαναστατικό Αγώνα, μετά την πρόσφατη σύλληψή της.

    Απευθυνόμενη στους δικαστές που τη δικάζουν σε δεύτερο βαθμό και έχοντας δίπλα της στο εδώλιο τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη, η Ρούπα, εκτόξευσε απειλές σε βάρος όσων αποφάσισαν να στείλουν το ανήλικο παιδί της στο  ψυχιατρικό τμήμα του ΠΑΙΔΩΝ, μέχρι να ληφθεί η απόφαση να αναλάβει την επιμέλειά του η γιαγιά του.

    Τις μέρες εκείνες υποστήριξε η Ρούπα «στα κρατητήρια έβριζα από την πρώτη στιγμή, βιαιοπράγησα εναντίον των αστυνομικών όταν είδα ότι διέλυσαν το χέρι της συγκρατούμενής μου. Χτύπησα έναν αστυνομικό. Έκανα απόπειρα να χτυπήσω τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, απείλησα τον Χαρδαλιά (της αντιτρομοκρατικής) και Νικολού (εισαγγελέας ανηλίκων) και είπα να τους μεταβιβάσουν πως όσα χρόνια κι αν περάσουν θα βγω από τη φυλακή και θα τους ξεριζώσω την καρδιά για αυτά που έκαναν στο παιδί μου. Γιατί το έκλεισαν σε ψυχιατρείο ενώ ήταν υγιές κι αν δεν γνώριζαν πως θα πέθαινα από την απεργία πείνας και δίψας θα το κρατούσαν μέσα. Ο πόλεμος έχει  αξίες, αυτοί δεν έχουν, εγώ στο δικό τους παιδί αυτό δεν θα το έκανα. Οι βρισιές που χρησιμοποιούσα είχαν αντληθεί από το καθεστωτικό λεξιλόγιο. Είπα π… τον Χαρδαλιά, είπα καρ… την Νικολού, τους  είπα καθάρματα, σκουλήκια».
     
    «Δεν θα βρουν τα σχέδια μας»

    Στο χειμαρρώδη μονόλογό της η Ρούπα επιχείρησε να αποδυναμώσει τον εντοπισμό από τις αρχές όπλων της οργάνωσης.

    «Για μένα, τον Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα –είπε- ο ένοπλος αγώνας δεν είναι μόνο τα όπλα, αυτά είναι απλά εργαλεία.  Ο πυρήνας της δράσης μας είναι η στρατηγική που αφορά και τον σαφή εντοπισμό για το πού είναι πιο ευάλωτο το σύστημα , αυτά που σχεδίαζα αφορούσαν νευραλγικά σημεία του συστήματος. Γνωρίζαμε οτι θα δημιουργούσαμε ισχυρές αντανακλάσεις διεθνώς που θα τους έπαιρνε ο διάολος. Γι΄ αυτό, ήταν επιτυχία που με έπιασαν, μπαίνουν εμπόδιο σ αυτό  που θέλω να κάνω.»

    Ιδιαίτερα ειρωνική ήταν για τις συνεχιζόμενες έρευνες προκειμένου να αποκαλυφθούν οι στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    «Κάθονται τώρα επάνω τα κλιμάκια και ψάχνουν να βγάλουν άκρη τι θα έκανα. Δεν θα το βρουν γιατί δεν έχουν μυαλό, δεν θα του βρουν το σχέδιο αν δεν το πω εγώ. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει. Αν δεν με πιάνατε και την αποσταθεροποίηση θα είχαμε καταφέρει κι όλα θα τα είχαμε κάνει… Βγήκαμε στην παρανομία για να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε δηλώσει με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, γι αυτό που προοριζόμαστε,  εγώ γι’ αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα το παρατήσουμε για κανένα λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή».

    «Θα είχα πυροβολήσει…»
     
    Η Ρούπα υποστήριξε ότι την ημέρα της σύλληψής της, η παρουσία του γιου της, την απέτρεψε στο να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μαζί της.

    «Θα τους είχα ρίξει, υπηρετούν μια χούντα όπως κι εσείς… Όταν με έπιασαν μου έλεγαν ότι υπάρχουν κάποιοι που κερδίζουν και κάποιοι που χάνουν. Είπα στον Χαρδαλιά της αντιτρομοκρατικής ότι έκανε μεγάλη μαλακία που με έπιασε. Θα τους έριχνα. Μου είπε “το ξέρω  ότι θα τους έριχνες”. Εγώ έχασα το παιδί μου, δεν έχω κάτι άλλο να χάσω. Αυτός που χάνει είναι η κοινωνία. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι έξω να πραγματώσω το σχέδιο μου, να ρίξω αυτό το καθεστώς. Τους είπα ότι ήταν τυχεροί που ήταν εκεί το παιδί. Αν ήμουν μόνη μου θα τους εξηγούσα  το όνειρο”…

    Μαζιώτης: «Μέχρι το θάνατο…»

    Στην ίδια γραμμή και τα όσα είπε  ο  Νίκος Μαζιώτης: « Ο πόλεμος μας με το κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει,οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτα, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή  θα βγούμε, ο καθένας σε αυτό τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του… Όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο ο γιος μου μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου …ό,τι γινόταν τότε έγινε και τώρα, το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων…ο αγώνας  θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά, πολιτικά δεν είμαστε ηττημένοι ο αγώνας συνεχίζεται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην δημοσιότητα τα όπλα και τα λεφτά που είχε στο σπίτι της η Ρούπα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ρούπα θα “χτυπούσε” τη COSCO με αυτοκίνητο – βόμβα! Και «βαριά» ονόματα… εφοπλιστών στις σημειώσεις!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλγα Γεροβασίλη: Διορίζει στο Δημόσιο 156 αθλητές – Δείτε όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ