• Πολιτική

    Πλειστηριασμοί: Υπερψήφισαν την τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Αδικαιολογήτως απών ο Μιχελογιαννάκης

    • NewsRoom
    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής


    Όπως ήταν αναμενόμενο, παρά τον θόρυβο που προκάλεσαν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν, μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ την επίμαχη τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης με την οποία ορίζεται πλέον ως αυτεπάγγελτη η δίωξη εναντίον αυτών που παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Στ. Κοντονή να αποσύρει την ρύθμιση για ανάλογη δίωξη και για τις περιπτώσεις απειλών.

    Από τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας για την επίμαχη τροπολογία απουσίαζε μια μεγάλη ομάδα βουλευτών, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να στείλουν επιστολές με δήλωση για πρόθεση ψήφου, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές στο σύνολο.

    Η τροπολογία έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο. Πιο αναλυτικά,  ψήφισαν μόλις 213 βουλευτές. ΝΑΙ ψήφισαν 146 βουλευτές, ΟΧΙ 35 και ΠΑΡΩΝ 62. Δεκτές έγιναν και οι υπόλοιπες τροπολογίες, μεταξύ των οποίον και αυτή για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

    Την έκπληξη έκανε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην ψηφοφορία αλλά ούτε έστειλε επιστολική ψήφο (η οποία δεν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς δεκτή). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνήσει έντονα με την τροπολογία, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να φέρει ρύθμιση για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Πάντως, οι βουλευτές που συμμετείχαν στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή πριν από την ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αίτημα τους ζήτησαν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις γιορτές γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών.

    Η επίμαχη τροπολογία μετά τις αλλαγές:


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλειστηριασμοί: «Ντρίπλα» Κοντονή με αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε το «πολιτικό μασάζ» από Τσακαλώτο και Κοντονή για τους πλειστηριασμούς



    ΣΧΟΛΙΑ