• Πολιτική

    Προ των πυλών ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – «Πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις», λέει ο Πέτσας

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Θέμα ωρών είναι πλέον οι ανακοινώσεις για τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κατά τον οποίο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε μικρές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα.

    Οι αλλαγές αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα είναι περιορισμένες, με επίκεντρο τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης.  Θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Γεράσιμου Θωμά (Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Δημήτρη Κράνη (Δικαιοσύνης) που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

    Οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων 24ωρων, με πιθανότερη ημέρα την Τρίτη.

    Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού αναμένεται να είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που είναι γνωστό πως θα αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο είπε ότι δεν γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ