• Πολιτική

    Πλακιωτάκης: Δώσαμε εντολή στο Λιμενικό για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος στην Κω

    • NewsRoom
    Κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας στο λιμάνι του Ηρακλείου

    Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, με αφορμή ανακοίνωση του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιού, ο οποίος ζητούσε άμεσα εξηγήσεις από το υπουργείο για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

    «Είναι δύσκολο λοιπόν να αντιληφθεί κάποιος τι ζητάει ο κ. Σαντορινιός, όταν είναι ήδη γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των σκαφών ανοικτά της Κω. Το πόρισμα θα δώσει τις απαντήσεις που όλοι ζητάμε» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Υπενθυμίζεται πως το συμβάν έγινε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, όταν σκάφος του λιμενικού συγκρούστηκε με λέμβο στην οποία επέβαιναν μετανάστες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τρίχρονου παιδιού και των τραυματισμό έξι μεταναστών.



    ΣΧΟΛΙΑ