ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Θα έχουμε μπουλντόζες στο Ελληνικό τον Οκτώβριο» εκτιμά ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Επιχειρήματα της ΕΡΤ δήλωσε υποστήριξε πως το θέμα θα έχει προχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο. Παράλληλα ο κ. Πιτσιόρλας αποκάλυψες πως σύντομα επίκειται η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιγνίων για την άδεια Καζίνο.
Αναφερόμενος στο θέμα των ναυπηγείων ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναβιώσει την ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Μάλιστα με την απόφαση του Πρωτοδικείου για την είσοδο Ειδικού Διαχειριστή στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά ξεκινά η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας, σημείωσε ο υφυπουργός, ενώ σύντομα, όπως είπε, θα υπάρξουν εξελίξεις και για το Νεώριο Σύρου.
Μια άλλη παρέμβαση της κυβέρνησης που τονώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο νόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη. «Το φθινόπωρο θα δούμε να εγκαθίστανται οι πρώτες επενδύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια τόνωσης των Ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα. Όπως είπε, τον Απρίλιο θα συνεδριάσει στο Πεκίνο η μικτή διοικητική επιτροπή με στόχο να ανοίξει περαιτέρω η Κινεζική αγορά. «Η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στην επόμενη τεράστια έκθεση της Σαγκάης» είπε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Μπαίνει ειδικός διαχειριστής–Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση σε νέο επενδυτή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η «Ιθάκη» που βούλιαξε τον Τσίπρα – Το βιβλίο που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα
- ΔΕΗ – Μεσοχώρα: Ένα εθνικό έργο «ξυπνάει» -Το χρονοδιάγραμμα ως τη λειτουργία του
- Ταμείο Ανάκαμψης: Στην κορυφή της λίστας το Υπουργείο Υποδομών – Πάνω από 2 δισ. στους κατασκευαστές
- Δρ. Ιωάννης Πανδής (Pfizer): Το Κέντρο Καινοτομίας είναι η «καρδιά» του ψηφιακού κόσμου – Η επένδυση σε νέο HUB