• Πολιτική

    Πειραιάς: Η αφίσα του ΚΚΕ που προκάλεσε οργή στον ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Μπελαβίλας, ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Μπελαβίλας, ΣΥΡΙΖΑ


    Μια αφίσα που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ, η οποία απεικονίζει τους υποψήφιους βουλευτές, Νίκο Αμπατιέλο του ΚΚΕ, τον Κώστα Κατσαφάδο, της Νέας Δημοκρατίας και τον Νίκο Μπελαβίλα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύονται με επικριτικά σχόλια, προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του γράφει προς τον Νίκο Αμπατιέλο τα εξής:

    «Αγαπητέ Νίκο Αμπατιέλο, σου απευθύνομαι προσωπικά διότι κάποιος μου έκανε την τιμή να βρισκόμαστε μαζί σε αυτή την αφίσα.

    Σου απευθύνομαι επίσης καθώς οι δικοί σου και οι δικοί μου, ο Αντώνης Αμπατιέλος, η Άννα Αμπατιέλου, ο πρεσβύτερος Νίκος Αμπατιέλος, και ο πατέρας μου, ο Γιώργης Μπελαβίλας όπως δεκάδες Πειραιώτες ήρωες της γενιάς τους, διάλεξαν να βρεθούν δίπλα-δίπλα, στα οδοφράγματα, στα μπλόκα, στους πάγκους των στρατοδικείων, στις εξορίες.

    Χώρισαν το ’68 οι δρόμοι τους – μισοί-μισοί- αλλά διατήρησαν μέχρι τέλους τον σεβασμό ο ένας τον άλλον.

    Άκου λοιπόν, νεότερε Νίκο Αμπατιέλο, έναν μεγαλύτερο. Ουδέποτε ότι φαίνεται εδώ σε αυτή την αφίσα ανήκε στην ηθική όλων όσων μάχονταν για την ελευθερία, για το λαό, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, για έναν κόσμο φωτεινό, όχι σκοτεινό.

    Αντίθετα ότι βλέπουμε και διαβάζουμε στην εικόνα, ανήκε στην κουλτούρα τρελαμένων φανατικών που σύντομα λάκισαν για αλλού. Αυτό στο γράφω γιατί στον Πειραιά γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γνωριζόμαστε όλες και όλοι καλά.

    Μακάρι αυτή η αφίσα να μην είναι έργο δικό σας. Καθώς η αισθητική, η σύλληψη και ο στόχος ταιριάζει γάντι με τον σχεδιασμό των trolls, εκεί στα σκοτεινά υπόγεια της “Ομάδας Αλήθειας”. Αλλιώς, αν όντως είναι δική σας τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για εσάς Νίκο και το ΚΚΕ.

    Ξανασκέψου το!»

    Η επίμαχη αφίσα
    Η επίμαχη αφίσα

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Το βράδυ της 25ης Ιουνίου η χώρα θα έχει σταθερή κυβέρνηση με την αυτοδύναμη ΝΔ στο τιμόνι

    Τιτανικός: Μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί το υποβρύχιο – Βρετανός δισεκατομμυριούχος ανάμεσα στους επιβαίνοντες

    ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ