ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέα του ανάρτηση στο Twitter αναφορικά με τις μειονότητες στη Δυτική Θράκη.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.
«Ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία λέγεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα παραμείνει τουρκική».
Ο κ. Παυλόπουλος είχε δηλώσει στις 18 Ιανουαρίου σε επίσκεψη του στον Έβρο: «Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο . Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαύρος (ΔΕΗ): Διπλασιάσαμε την ισχύ μας στη Ρουμανία – Στόχος τα 2 GW από ΑΠΕ έως το τέλος του έτους
- Νόβακ Τζόκοβιτς: Το πολυτελές καταφύγιο του θρύλου του τένις στη Μαρμπέγια (βίντεο)
- FutuReady 2026: Η Παπαστράτος ενδυναμώνει τη Γενιά Ζ για το μέλλον της εργασίας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Περιφέρεια Αττικής: Σύμβαση άνω των 450 χιλ. ευρώ για αντιπλημμυρική θωράκιση στο Ίλιον
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.