• Πολιτική

    Πικρία στην Κουμουνδούρου: Με δάκρυα άκουσαν οι υπουργοί το διάγγελμα Τσίπρα


    Έντονα φορτισμένο ήταν το κλίμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε την απόφαση του για διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

    Με ζωγραφισμένη την πίκρα και την απογοήτευσή τους στα πρόσωπα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ηττημένου κόμματος παρακολουθούσαν τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται στον λαό, ο οποίος με την ψήφο του έδειξε στην κυβέρνηση την πόρτα της εξόδου.

    Το κλίμα έκανε εντονότερο ο διχασμός που προηγήθηκε τις προηγούμενες ώρες, καθώς οι ελπίδες εξανεμίζονταν σταδιακά. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενα στην «προεδρική», όπως αποκαλείται, ομάδα, διαφώνησαν με την απόφαση για άμεση προσφυγή στις κάλπες, βλέποντας το τέλος της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει. Αντίθετα προσπαθούσαν να περάσουν το μήνυμα της «μη στρατηγικής ήττας» και της «διατήρησης ενός ισχυρού ποσοστού». Στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς (ο οποίος μετά τα exit polls υποστήριζε πως η διαφορά θα είναι μικρότερη) αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης προσπάθησαν να πείσουν τον κ. Τσίπρα να παραμείνει πιστός στην θέση για εκλογές τον Οκτώβριο.

    Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, ο φακός κατέγραψε τους ιδιαίτερα στεναχωρημένους  Κρέτσο και Φλαμπουράρη,  αλλά και τον δακρυσμένο Π. Σκουρλέτη, καθώς και τον  κ. Βασιλειάδη που κρατούσε το χέρι της συζύγου του Αλέκου Φλαμπουράρη, την ώρα που έκανε την δήλωση ο πρωθυπουργός.

    Ανάμεσά τους, φυσικά, και η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα.



    ΣΧΟΛΙΑ