• Πολιτική

    Ποιοι αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Εργασίας – Ποιος ο νέος διοικητής στον ΕΦΚΑ

    • Αργυρώ Μαυρούλη

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Ο Χρήστος Χάλαρης ο οποίος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ το 2012 θα είναι ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.

    Ο κ. Χάλαρης είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού και έχει συνεργαστεί ξανά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση το 2012. Μάλιστα η καταξιωμένη πορεία του στο χώρο της πληροφορικής συστημάτων χαρακτηρίζεται από θέσεις ευθύνης σε σημαντικά έργα τεχνικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής αναδιάρθρωσης, όπως η ανάπτυξη συστημάτων για τον δημόσιο τομέα, το λανσάρισμα της Ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης, καθώς και σειρά καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν τον πολίτη για την ασφάλιση, την σύνταξη και την υγεία.

    Η Άννα Στρατινάκη γυρίζει πάλι στο υπουργείο Εργασίας

    Την θέση της γενικού γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει ξανά η Άννα Στρατινάκη. Ειδικότερα η κ. Στρατινάκη η οποία έχει συνεργαστεί ξανά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ενώ ασκεί μάχιμη δικηγορία, με κύριο αντικείμενο ζητήματα εργατικού και εταιρικού δικαίου. Το 2008 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Σύμβουλος στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, με πλούσιο διδακτικό – επιμορφωτικό έργο από το 1997 μέχρι το 2007.

    Από το 1999 και έπειτα είχε διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και νομικός σύμβουλος στο δημόσιο τομέα, ενώ το 2011 τοποθετήθηκε στην θέση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ