• Business

    Με νομοσχέδιο η επιτάχυνση της διαδικασίας για να ξεκινήσει το Ελληνικό

    • Τέτη Ηγουμενίδη
    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Την κατάρτιση νομοσχεδίου με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη της επένδυσης των 8 δισ. ευρώ στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, αποφάσισε η κυβέρνηση στη χθεσινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με επικεφαλής τον υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, επανεξετάζονται ήδη τα δύο σημεία στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το μητροπολιτικό πάρκο, που υπεγράφη ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Lamda Development, καθώς επιβάλλεται η έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού για κάθε άδεια σε υποδομές και κτήρια, κάτι που θεωρείται ότι θα προκαλεί καθυστερήσεις κατά τη υλοποίηση του έργου.

    Στις εκκρεμότητες που είναι αναγκαίο να κλείσουν προκειμένου να προχωρήσει και ο διαγωνισμός για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι άλλες δύο ΚΥΑ (Ανάπτυξης και Πολεοδόμησης). Για τις ΚΥΑ είναι αναγκαίο προηγουμένως να διοριστούν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

    Ακόμα, έπειτα από τη συνάντηση του κ. Γεωργιάδη με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, έχουν τεθεί επί τάπητος αντισταθμιστικά οφέλη για τον προαναφερόμενο δήμο. Ο δήμαρχος που είναι και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων στο Ελληνικό έχει ζητήσει επίσης την επιχορήγηση του Φορέα, προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί.



    ΣΧΟΛΙΑ