• Πολιτική

    Ποια στελέχη τοποθετούνται στις ΓΓ Ψηφιακής Ανασυγκρότησης: Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης γγ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

    • Τέτη Ηγουμενίδη

    Αντώνης Τζωρτζακάκης


    Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, έμπειρο στέλεχος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, προορίζεται για τη θέση του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Ανασυγκρότησης.

    Ο κ. Τζωρτζακάκης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος International MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πιο πρόσφατη θέση που κατείχε ήταν αυτή του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής της Wind, από την οποία έφυγε τον περασμένο Φεβρουάριο. Θέσεις αυξημένης ευθύνης είχε επίσης σε εταιρείες όπως η Hellas on Line, η Forthnet, η Siemens, η Vodafone και η Tellas.

    Ο καθηγητής πληροφορικής και πρώην πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, θα αναλάβει τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θέση που κατείχε και στο παρελθόν (από το 2004 έως το 2009) όταν η προαναφερόμενη γραμματεία ήταν στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα περιουσιολογίου και ΕΤΑΚ, ELENXIS, νέο TAXISNet, ICISNet, πληροφοριακό σύστημα ΓΧΚ, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων και ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-Taxis).

    Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος,

    Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος θα αναλάβει την ΓΓ Ψηφιακού Σχεδιασμού, πρώην ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής. Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Warwick, ενώ σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

    Λεωνίδας Χριστόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ