• Πολιτική

    Πηγές ΥΠΕΞ για Ακάρ – Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης»

    • NewsRoom
    Παρουσιάζεται σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2022


    Διπλωματικές πηγές από το ΥΠΕΞ μίλησαν για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου και Ακάρ. Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης, δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική της όξυνσης που επιλέγει η Τουρκία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας δηλώσεις και ισχυρισμούς των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα απαντήσει όταν εκείνη κρίνει, “με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει σε αυτές τις προκλήσεις”.

    Τι ανέφερε ο Ακάρ

    Τη δήλωση του Χουλουσί Ακάρ περί “επεκτατισμού της Ελλάδας”, σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας θυμίζοντας ότι η τουρκική πλευρά έχει θεσπίσει το casus belli και καλό θα είναι τα όσα λέγονται να μην συγκρούονται με την πραγματικότητα.

    “Δεν τους κατηγορεί κανείς για επεκτατισμό. Οι ίδιοι έχουν θεσπίσει με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης με απόφαση του 1995 το περίφημο casus belli. Δεν είναι αυτό επιθετική κίνηση; Δεν έχουν εισβάλει οι ίδιοι στην Κύπρο και κατέχουν περίπου το 40% του νησιού από το 1974; Δεν έχουν δημιουργήσει τη στρατιά του Αιγαίου το 1975; Άρα καμιά φορά αυτά που λέμε πρέπει να μη συγκρούονται με την πραγματικότητα”, ανέφερε ο κ. Πέτσας.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: 500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στην Ουκρανία

    Ουκρανία: Αίτημα Κιέβου να στείλει ο ΟΗΕ εκπροσώπους στα ρωσικά στρατόπεδα



    ΣΧΟΛΙΑ